Kulis: İl başkanlığına Coşkun atanacak, Kaftancıoğlu fiilen yönetecek

Kulis: İl başkanlığına Coşkun atanacak, Kaftancıoğlu fiilen yönetecek
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Canan Kaftancıoğlu'nun yerine Gülsüm Hale Özcömert Coşkun'un atanacağı belirtiliyor. Görevi Kaftancıoğlu fiilen, Coşkun resmen yürütecek.

Siyasi yasak getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun fiilen görevini sürdüreceği, resmi olarak ise yerine bir atama yapılacağı belirtildi.

+Gerçek'ten Seda Taşkın'ın kulis haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanvekilliği görevini yürüten ve Kaftancıoğlu’na yakınlığıyla bilinen Gülsüm Hale Özcömert Coşkun'un il başkanı görevine getirilmesi bekleniyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Mayıs 2019'da önceki yıllarda yaptığı sosyal medyada paylaşımları gerekçe gösterilerek dava açılmış, Eylül 2021’de ise beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verilmişti. Dava istinaf mahkemesine taşınmıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü geçtiğimiz mayıs ayında onadı. İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozmuştu. Kaftancıoğlu’na ayrıca siyasi yasak getirilmişti.

Kaftancıoğlu, mahkeme kararının infazı işlemleri için dün İstanbul Adliyesi’ne gitti ve İnfaz Savcılığı’ndaki işlemlerin ardından, Silivri Cezaevine gönderildi. Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Kaftancıoğlu’na Yargıtay kararıyla siyasi yasak da getirilmiş oldu. Aldığı hapis cezası 1 yıldan fazla olduğu için milletvekili ya da belediye başkanı adayı gösterilemeyecek.

İBB GENEL SEKTERET YARDIMCILIĞI'NA BUĞRA GÜRSOY

Öte yandan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Arslan’ın yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapan Buğra Gürsoy, İBB Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi.

Kılıçdaroğlu ve genel merkeze yakınlığıyla bilinen Gürsoy’un, kısa bir süre sonra da İBB Genel Sekreteri olacağı İBB kulislerinde konuşuluyor.

Gündem