Kulis: İmamoğlu teklifi kabul etti; CHP Kurultayı’nı yönetecek

Kulis: İmamoğlu teklifi kabul etti; CHP Kurultayı’nı yönetecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmede Ekrem İmamoğlu’a, kurultayda divan başkanlığı yapmasını önerdiği, İmamoğlu'nun da olumlu yanıt verdiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayın Divan Başkanlığını üstlenmesi önerisini kabul etti. CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38’inci Olağan Kurultayı’na Divan Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu ismi önerilecek.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, geçen hafta CHP yönetiminden bazı isimler İmamoğlu ile temasa geçerek Divan Başkanlığı’nı yapması önerisini iletti.

Genel merkez yöneticilerinin, kurultayı İmamoğlu’nun yönetmesinin olası gerginlikleri önleyeceği görüşünden hareketle bu öneride bulunduğu belirtildi.

İmamoğlu, yakın çalışma ekibi ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’le öneriyi değerlendirdi.

Dün Ahlatlıbel’de bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, önce kurultay değerlendirmesi yaptı. Büyük kurultay hazırlıklarını görüşen iki isim, gerginlikten uzak bir kurultay yaşanması dileklerini birbirine aktardı.

Görüşmede İmamoğlu’nun, “Kurultay’da Divan Başkanlığı teklifi”nde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na olumlu yanıt verdiği kaydedildi.

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, konuyla ilgili "İmamoğlu’nun divan başkanı olması en çok bizleri memnun eder” demişti. (Kısa Dalga)

Politika