Kulis: İYİ Parti, 26 Ağustos'ta ittifaksız yerel seçime gideceğini açıklayacak

Kulis: İYİ Parti, 26 Ağustos'ta ittifaksız yerel seçime gideceğini açıklayacak
İYİ Parti'de Akşener’in 26 Ağustos’ta, 2024 yerel seçimlerine “ittifaksız” olarak gireceğini açıklayacağı iddia ediliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı konuşma, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre bazı partili kaynaklar, Akşener’in 26 Ağustos’ta “2024 yerel seçimlerinde izleyeceği ‘politik hattı’ açıklayacağına ve ‘sert bir konuşma’ hazırladığına” işaret etti. Akşener’in bu konuşmanın ardından yerel seçimlere ilişkin bölge toplantılarına başlayacağı da belirtildi.

'CHP ile ittifakın partiye zarar verdiği' görüşü hakim

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından partisinin tüm yetkili kurullarıyla ayrı ayrı bir araya gelen Akşener, bir dizi toplantı yapmış ve partililerin yerel seçimlere de ilişkin görüşlerini dinlemişti. Bu toplantılarda partililerde “CHP ile ittifakın partiye zarar verdiği, partinin kurumsal nitelik kazanması için yerel seçimlere ‘müstakil’ parti olarak seçime girerek İYİ Parti’nin kendini kanıtlaması gerektiği” görüşünün hâkim olduğu öne sürülüyor.

'Akşener sert konuşacak'

Bazı kaynaklar, Akşener’in söz konusu konuşmasının “kurultay konuşması kadar sert olacağını” ve “CHP ile beldelerde dahi ittifak yapılmayacağını” iddia ediyor.

İzmir için Ümit Özlale konuşuluyor

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partinin kalkınma politikaları başkanı Ümit Özlale’nin ismi konuşuluyor. (Kısa Dalga)

Politika