Kulis: İYİ Parti tabanı Kılıçdaroğlu'na soğuk mu bakıyor?

Kulis: İYİ Parti tabanı Kılıçdaroğlu'na soğuk mu bakıyor?
'Altılı masa'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. Partilerin ne zaman adaylarını açıklayacağı bilinmezken, şimdilik yalnızca kriterler biliniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV'deki yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına 'Hayır' demeyeceğini söylemişti.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre İYİ Parti ile CHP arasında bir süredir devam eden cumhurbaşkanı adaylığına yönelik tartışmalar, “İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor mu” sorusunu gündeme taşırken karşılıklı açıklamalar parti koridorlarında da yankı buldu.

İYİ Partili kaynaklar, Akşener’in de ifade ettiği gibi 6’lı masada henüz aday konuşulmadığına dikkat çekiyor. İsimler değil ilkeler' üzerinden bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden kaynaklar, Akşener’in 'Kazanacak aday' vurgusunu anımsatan İYİ Partili kurmaylar, yerel seçimlerdeki başarıya dikkat çekiyorlar.

Adayın henüz masada konuşulmadığına ancak sahada yurttaşın gündeminde yer aldığını kaydeden İYİ Partili kaynaklar, 'tabanın, sahanın, seçmenin sesine kulak verdiklerine' işaret ediyor.

İYİ Partili kaynaklar, parti tabanında Kılıçdaroğlu’nun adaylığına 'soğuk bakıldığı' düşüncesinin kendilerine aktarıldığını dile getiriyor. (Kısa Dalga)

Politika