Kulis: İYİ Parti ‘yeni anayasa’da da CHP’den farklı bir tutum izleyebilir

Kulis: İYİ Parti ‘yeni anayasa’da da CHP’den farklı bir tutum izleyebilir
Son kulis bilgilerini aktaran gazeteci Aytunç Erkin, “İYİ Parti’nin yeni anayasa konusunda da CHP’den farklı bir tutum izleyebileceği konuşulanlar arasında” dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, kulislerde İYİ Parti’nin yeni anayasa konusunda da CHP’den farklı bir tutum izleyebileceğinin konuşulduğunu aktardı.

Erkin’in yazısına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı’nda belli. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur” şeklindeki açıklamasını üst düzey bir İYİ Partili “Bizi baskılamak istiyor” sözleriyle yorumladı.

Gazeteci Erkin, şunları kaydetti:

“Bu ‘baskılamak istiyor’ tespiti önemli. Çünkü; önceki gün Irak-Suriye tezkeresinde ‘evet’ oyu vereceğini açıklayan İYİ Parti’nin yeni anayasa konusunda da CHP’den farklı bir tutum izleyebileceği konuşulanlar arasında.

(…)Kendisini merkezde konumlandıran ve CHP’yle ittifakı şimdilik ‘rafa’ kaldıran İYİ Parti’ye ‘baskı’ Cumhur İttifakı’ndan nasıl geliyor, bunu önümüzdeki günlerde daha iyi anlayacağız.” (Kısa Dalga)

Politika