Kulis: İyi Parti'de Kılıçdaroğlu'na yönelik itiraz zayıflıyor

Kulis: İyi Parti'de Kılıçdaroğlu'na yönelik itiraz zayıflıyor
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem nedeniyle ertelenen Altılı Masa'nın aday gündemli toplantısı 2 Mart'ta yapılacak. Ankara kulislerine göre, İyi Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı sürse de bu itiraz giderek zayıflıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle sarsılan Türkiye, bir yandan da seçim gündemindeki gelişmeleri takip etmeye hazırlanıyor.

2 Mart Perşembe günü yapılacak Altılı Masa toplantısından önce kulislerde yeniden adaylık tartışması hız kazandı.

Altılı Masa’nın adayını 2 Mart’ta yapılacak toplantıda netleştirmesi beklenirken, aday belirlendikten sonra aynı gün ya da birkaç gün sonra düzenlenecek özel bir toplantıyla duyurulması bekleniyor.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın kulis haberine göre, Altılı Masa’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi öne çıkarıyor. Öte yandan İYİ Parti’nin de üzerinde mutabakat sağlanacak bir aday önermemesi nedeniyle Kılıçdaroğlu’na yönelik itirazların da zayıfladığı belirtiliyor.

Altılı Masa’nın öne çıkan gündemi cumhurbaşkanı adayı olsa da masada diğer önemli bir gündem başlığı da Parlamenter Sisteme Geçişin Yol Haritasının netleştirilmesi olacak. Altı genel başkandan birinin cumhurbaşkanı olması durumunda, diğer genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı mı yoksa milletvekili mi olacağı konusu da karara bağlanacak.

İttifak içinde ittifak

Masada gündeme gelecek bir diğer konu ise parlamento seçimlerine hangi yöntemle girileceği. Bu konuda partiler kendi çalışmasını tamamladı. 'Her partinin 41 ilde kendi adıyla diğer illerde ise tek ya da iki listeyle seçime girilmesi' ve 'ittifak içinde ittifak' gibi farklı senaryolar da gündemde. (Kısa Dalga)

Politika