Kulis: İYİ Parti'nin Ankara adayı kadın olabilir

Kulis: İYİ Parti'nin Ankara adayı kadın olabilir
İYİ Parti’nin Ankara adayını açıklamak için AKP’yi beklediği ve Turgut Altınok’un açıklanması halinde iki ülkücü adayın karşısına, kadın bir adayla çıkabileceği ifade edildi.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken partilerin aday çalışmaları hızla devam ediyor. Ankara'da CHP adayını açıklarken İYİ Parti'nin de ne yapacağı merak konusu.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre şimdiye kadar kulislerde Ankara için Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ile Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ın isimleri öne çıktı. Ancak son hafta kulislerde konuşulanlara göre İYİ Parti Ankara’da bu iki isimle de yarışmamayı ve bambaşka bir strateji izlemeyi planlıyor.

İki ülkücü adayın karşısına farklı bir profil

Buna göre İYİ Parti Ankara adayını belirlemek için AKP’yi bekleyecek. AKP’nin Ankara adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u açıklaması halinde İYİ Parti, sosyal demokrat bir kadın adayla yarışa girmeyi planlıyor. CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın da tıpkı Turgut Altınok gibi ülkücü olduğunu hatırlatan İYİ Parti kurmayları, iki ülkücü adayın karşısına farklı bir profil çıkararak seçmene seçenek sunmayı hedefliyor.

Turgut Altınok ihtimali

Son günlerde kulislerde, AKP’nin küçük bir ihtimal de olsa Turgut Altınok’u değil Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ya da eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı açıklayabileceği konuşuluyor. AKP’nin Turgut Altınok’u aday göstermemesi halinde İYİ Parti’nin Turgut Altınok’a adaylık teklifi götürmesi de İYİ Parti’nin tartıştığı seçeneklerden biri.

İstanbul: Buğra Kavuncu ve Suat Sarı

İYİ Parti’de İstanbul için şimdiye kadar öne çıkan isimlerse Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı. Parti kaynakları Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum’un karşısına güçlü bir rakiple çıkmak istediklerini ifade ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem