Kulis: Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan vazgeçerse Ali Babacan'ı önerecek

Kulis: Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan vazgeçerse Ali Babacan'ı önerecek
Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı canlı yayında, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda "İYİ Partili biri söyledi. Kemal Bey'in kendi adını geri çekmesi durumunda Ali Babacan'ı önerebileceği konuşuluyor" açıklaması yaptı.

CHP, İYİ Parti, DEVA, Demokrat, Gelecek ve Saadet partilerinin oluşturduğu ittifak henüz iktidarın tüm çağrılarına rağmen adayını açıklamadı. Sızan kulislere göre aday ocak ayında açıklanacak.

Adaylık konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıkarken yeni gelen bir kulis bilgisine göre, Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesi durumundan DEVA lideri Babacan'ı aday olarak gösterebileceği belirtiliyor.

tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Sevinç: Aday olmaktan vazgeçebilir

Programın konuklarından Şaban Sevinç, "Kemal Bey'in adaylığı istediği ancak muhalefet olarak da seçimi kazanmayı çok istediği, dolayısıyla seçimi illa kazanacağız diye yaklaştığı bu nedenle kendisinin cumhurbaşkanlığını kazanmasında risk görmesi durumunda aday olma ısrarından vazgeçeceği ve masaya başka bir ismi süreceği söyleniyor. Bunu CHP'li biri söylemedi ama İYİ Partili biri söyledi. Kemal Bey'in kendi adını geri çekmesi durumunda Ali Babacan'ı önerebileceği konuşuluyor" dedi. (Kısa Dalga)

Politika