Kulis: ‘Kılıçdaroğlu'nun 13 Şubat açıklaması diğer liderler için sürpriz oldu’

Kulis: ‘Kılıçdaroğlu'nun 13 Şubat açıklaması diğer liderler için sürpriz oldu’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adayı 13 Şubat'ta belirleyeceğiz sözünün 6'lı Masa'da 'sürpriz' olarak karşılandığı, İYİP cephesinde endişe olduğu öne sürüldü.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "aday 13 Şubat'ta belli olacak" açıklamasının Altılı Masa'daki diğer liderlere sürpriz olduğunu söyledi.

Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında Ankara'daki kulis bilgilerini paylaşan Gürel, "Benim geride kalan partilerin kurmaylarıyla konuşmamda bir önceki toplantıda böyle bir kararın alınmadığı ifade edildi. Bugün de İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bunu ifade etti. CHP’nin adayı belli; CHP masaya Kılıçdaroğlu’nun ismini getirecek. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in cephesinde Kılıçdaroğlu karşıtlığından ziyade, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanıp kazanamayacağıyla ilgili bir endişesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gürel, şöyle devam etti:

“Sadece Akşener değil her kademeden İYİ Partili kurmaylarda, siyasilerde Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday sıfatının altını doldurup doldurmadığıyla ilgili ciddi bir endişe var. Bunun aşılabilmesi için CHP kulislerinde ‘Güçlü bir cumhurbaşkanı yardımcılığı’ konuşuluyor. İcracı bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak bu yardımcılığın Akşener’e teklif edilmesi ve fiili bir Başbakanlık yaratılarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığının önündeki engeli kaldırma fikri var.” (Kısa Dalga)

Gündem