Kulis: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için CHP'de kampanya hazırlığı başladı

Kulis: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için CHP'de kampanya hazırlığı başladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için parti merkezinde kampanyada kullanılacak renk dahil birçok hazırlığın yapıldığı öne sürüldü.

‘Millet ittifakı’nın cumhurbaşkanı adayları arasında en güçlü ihtimal olarak öne çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığında yürütülecek kampanya şekillenmeye başladı.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Kılıçdaroğlu uzun süredir adaylık kampanyası yürütüyor. Yaptığı çıkışlar ve açıklamalarla gündeme gelen Kılıçdaroğlu’nun tüm bu adımları, kampanyasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

'Geçmişten kopuş kararı alındı'

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ve ekibi CHP’nin önceki seçim kampanyalarını inceleyerek, geçmişten kopuş kararı aldı.

Seçimlere kısa süre kala bir slogan ve görseller üzerinden yürütülen kampanyaların başarısız olduğu fikrinden hareketle, bunun yerine aralıksız bir kampanyaya yönelmeye karar verildi.

Süreç çok önce mi başladı?

CHP’lilere göre Kılıçdaroğlu ve CHP kampanyayı başlatmak içinse 7 Aralık 2020’yi seçti. Bu tarihte 2021 yılı bütçesi için kürsüde konuşan Kılıçdaroğlu, burada AKP’ye sert sözlerle yüklenmiş ve mevcut sistemin değiştirileceğini söylemişti.

Partililer o tarihten itibaren başlayan kampanyanın bir plan çerçevesinde ilerlediğini, buna paralel olarak Kılıçdaroğlu’nun önerileriyle şekillendirildiğini belirtti.

Hazırlıklar başladı

Kılıçdaroğlu’nun ekibi, cumhurbaşkanı adayı olması halinde yürütülecek bağış kampanyasının metnini, görsellerini ve internet sitesini hazırlamaya başladı.

Hazırlanan metinle hem bağış kampanyasına destek çağrıları hem de kampanya sürecine görev alacak gönüllülere çağrı yapılması amaçlandı.

Bunun için Kılıçdaroğlu’nun yeni fotoğrafları çekildi, kampanya renkleri belirlendi. Ancak burada tek bir slogan yerine, politikaları öne çıkaran agresif bir kampanya süreci kurgulandı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta açıklanan millet ittifakının ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ içeriğinin de billboardlarda yayınlanması için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Mutabakat metninde yer alan vaatlerden öne çıkanların yer alacağı ilanlarda kullanılacak sloganınsa “Geliyoruz” olması kararlaştırıldı. (Kısa Dalga)

Politika