Kulis: Millet ittifakı adayı açıklamak için seçim takvimini bekleyebilir

Kulis: Millet ittifakı adayı açıklamak için seçim takvimini bekleyebilir
Ankara kulislerine göre 2 Mart’ta toplanacak ‘millet ittifakı’ ortak adayı konuşacak. Aday belirlense dahi açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) beklenebilir.

Millet ittifakını oluşturan altı parti 2 Mart’ta cumhurbaşkanı adayını görüşmek üzere bir araya gelecek. CHP Meclis Grubu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı seçim sürecinde adaylık dahil tüm konularda tam yetki verdi. Milletvekillerinin Cumhurbaşkanı adayı ismi konusunda da uzlaştığını belirten CHP grup Başkanvekili Özgür Özel, Altılı Masa’nın ortak iradesine vurgu yaparak bu ismin metinde yer almadığını kaydetti.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre İYİ Parti ve CHP'nin birleştiği tek nokta adayın açıklanmasının seçim takviminin ilanından sonraya bırakılması. İYİ Parti ve CHP’liler iktidarın kendi eliyle seçimi erteleme ihtimalinin kalmadığını ama YSK ihtimalinin güçlü olduğunu söylüyor. Buna göre iktidarın “Biz istedik, ama tek yetkili kurum ‘Yapamam’ dedi” propagandası yapacağına inanılıyor. Bu konunun da toplantıda gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle ortak adayda uzlaşılması halinde aday kamuoyuna seçimin ilanıyla duyurulmayacak. YSK’dan “Ben bu işi yaparım, takvimi de belirliyorum” diye bir açıklama beklenecek.

Millet ittifakı toplantısı öncesi Karamollaoğlu’nun liderler turlarının devam etmesi beklenirken, Kılıçdaroğlu ve Akşener bugün bir araya gelecek.

Gündem