Kulis: Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na iki kritik soru

Kulis: Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na iki kritik soru
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde iki soru sorduğu belirtildi.

Türkiye 14 Mayıs'ta hem Meclis hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken, Meclis'in çoğunluğunu Cumhur İttifakı kazanmıştı.

Zafer Partisi'nin bileşenlerinden olduğu ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yüzde 5,2 oyuyla ikinci turda kritik bir konuma gelmişti. Özdağ dün Kılıçdaroğlu'yla görüşürken, Oğan da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

İki vaat

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Kılıçdaroğlu, Özdağ'ı ziyaretine 'anayasa taslağı'nı ve 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni götürdü.

CHP lideri, metnin 233'üncü sayfasını açarak 'tüm terör örgütleriyle kesintisiz mücadele' vaadini okudu.

Kılıçdaroğlu ayrıda tüm sığınmacıların iki yılda memleketlerine gönderileceğini de ifade etti.

CHP lideri, Özdağ’ın Anayasa değişikliği konusundaki sorusuna “Anayasa’nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek 4 maddesine asla dokunulmayacak. Türklük ile ilgili 66. Maddesinin değiştirilmesi de söz konusu olmayacak" dedi.

İki soru sordu

Kılıçdaroğlu’nun bir enkaz devralacağını belirten Özdağ, şu soruları yöneltti: "Bir... Ülkenin büyüyen bu sorunlarının altından nasıl kalkacaksınız? İki... Türkiye’de yaşanan depremlere karşı ne gibi hazırlıklarınız var?"

CHP lideri ise 'iyi yönetilmesi halinde Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu olmadığını, bugünkü sorunların kaynağının kötü yönetimden kaynaklandığını, bu zor görevi yapmaya da hazır olduklarını' ifade etti.

'Talepler' masaya gelmemiş

Özdağ’ın Oğan seçmeninin Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi için Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ya da bakanlık verilmesine ilişkin herhangi bir görüş belirtmediği kaydedildi.

Bugün Genel İdare Kurulu’nu toplayıp görüşlerini alıktan sonra Kılıçdaroğlu'yla yeni görüşme yapacağı bildirildi. (Kısa Dalga)

Gündem