Kulis: Petrol Ofisi, BP'yi satın almak istiyor

Kulis: Petrol Ofisi, BP'yi satın almak istiyor
Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, yurt içi akaryakıt satışlarında ilk sırada bulunan Petrol Ofisi’nin, büyüme stratejisi kapsamında BP Dağıtım’la bir süredir görüştüğü yönündeki kulis bilgisini aktardı.

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, Petrol Ofisi’nin BP Dağıtım’ı satın almak için görüşmeler yaptığını aktardı.

Aydilek’in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Kulislere göre yurt içi akaryakıt satışlarında ilk sırada bulunan Petrol Ofisi, büyüme stratejisi kapsamında BP Dağıtım’la bir süredir görüşüyor. Petrol Ofisi’nin, BP’yi satın alarak sektörde nefeslerini ensesinde hissettiği OPET ve Shell’le arasını açmayı, pazardaki lider konumunu pekiştirmek istediği belirtiliyor.

Kulislerde konuşulanları aktarmakla yetinmemek için kolları sıvadık. Petrol Ofisi ile BP görüşmesine ilişkin günlerce iz sürdük. Çok sayıda kişiyle yüz yüze ve telefonla görüştük. Farklı kaynakların görüşmeyi doğrulamasının ardından konuyu gündeme taşımaya karar verdik. Hemen belirtelim, Petrol Ofisi ile BP arasındaki görüşmeler henüz sonuçlanmış değil. Müzakereler satışla da sonuçlanabilir. Tersi de olabilir.”

Hollandalı Vitol Group'un sahibi olduğu Petrol Ofisi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 2022 yılı sektör raporuna göre yurt içinde 6.6 milyon tonluk satışıyla pazarın yüzde 22’sini kontrol ediyor.

İkinci sırada Shell&Turcas, üçüncü sırada Opet yer alırken, BP, pazarda tek haneli payıyla dördüncü sırada bulunuyor. (Kısa Dalga)

Ekonomi