Kulis: Şimşek, Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete’den öğrenmiş

Kulis: Şimşek, Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete’den öğrenmiş
Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK başkanlığına atanmasının Bakan Mehmet Şimşek için de sürpriz olduğu belirtiliyor. Morali bozuk olan Şimşek’in, atamayı soran yakınlarına “Resmi Gazete’den öğrendiğini” söylediği belirtiliyor.

Piyasalarda şok etkisi yapan eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK başkanlığına atanmasının, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için de sürpriz olduğu iddia edildi.

10 Haberden Erdal Sağlam’ın haberine göre, Şimşek’in atamayı soran yakınlarına “Atamayı cuma günü sabah saatlerinde Resmi Gazete’den öğrendiğini” söylediği belirtiliyor.

Mehmet Şimşek’in bu atama nedeniyle moralinin bozuk olduğu kaydediliyor. Şimşek’in BDDK başkanlığına atanacak kişi konusunda Cumhurbaşkanlığına çok sayıda ismin yer aldığı bir liste sunduğu ama Kavcıoğlu isminin bu listede yer almadığı belirtiliyor.

Sağlam, haberinde “Beraber çalışabileceği çok sayıda isim sunmasına rağmen, bu isimlerin dışında Kavcıoğlu’nun atanması, kendisine sorulmadan yapılması, doğal olarak Şimşek’in moralini bozmuş” diye aktardı. (Kısa Dalga)

Ekonomi