Kulis: Soylu’nun kafasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı var

Kulis: Soylu’nun kafasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı var
Erdoğan ile Soylu’nun görüşmesine dair kulis bilgilerini aktaran gazeteci Aytunç Erkin, “İki isim yerel seçim konusunda da konuşmuş. Süleyman Soylu’nun da kafasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı fikrinin olduğu iddialar arasında” dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediğini iddia etti. Erkin, Soylu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde yerel seçimlerin de gündeme geldiğini aktardı.

Erkin, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Eylül akşamı Nahçıvan dönüşünde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ankara’da kabul ettiği ve bu görüşmenin iki saat sürdüğünü hatırlatarak, “Görüşmede neler konuşuldu?” sorusuna yanıt ararken öğrendiklerini aktardı.

Erkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İki isim yerel seçim konusunda da konuşmuş. Süleyman Soylu’nun da kafasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı fikrinin olduğu iddialar arasında.

Yine İstanbul’da konuşulan isimler dışında (Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Fahrettin Koca, Tevfik Göksu) Ahmet Misbah Demircan‘ın da adaylık için ‘kulis’ yaptığı gelen bilgiler arasında. Demircan’ın ‘Beyoğlu’nu yönettim İstanbul’u da yönetirim’ iddiasında olduğunu öğrendim. Sonuçta; kasım ayından sonra siyaset kazanı iyice kaynayacak gibi.” (Kısa Dalga)

Politika