Kulis: Üst düzey bir AKP'li "Bahçeli çıkışlarıyla AK Parti'yi kendine mecbur ve mahkum hale getiriyor" dedi

Kulis: Üst düzey bir AKP'li "Bahçeli çıkışlarıyla AK Parti'yi kendine mecbur ve mahkum hale getiriyor" dedi
Gazeteci İsmail Saymaz, üst düzey bir AKP'liyle görüştüğünü belirterek "Adı bende saklı olan yetkiliye göre Bahçeli, çıkışları ile AK Parti'yi kendisine mahkum ve mecbur ediyor. Erdoğan, ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin freniyle karşı karşıya kalıyor ve zarar görüyor. Bahçeli çıkışlarıyla AK Parti'yi kendine mecbur ve mahkum hale getiriyor" dedi.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, üst düzey AKP'li  bir yetkilinin "AK Parti ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin frenleyici baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Böylece MHP, Cumhur İttifakı'nda varlığını koruyor. Bahçeli açısından doğru strateji ama AK Parti'ye zarar veriyor"  dediğini aktardı. Saymaz, "Cumhur'un Kürt sorunu" başlıklı yazısında  özetle şunları yazdı:

"(...)MHP lideri Devlet Bahçeli, deyim yerindeyse burnundan soluyor. Bahçeli, üç gün içinde iki kez ültimatom niteliğinde yazılı açıklama yaptı.

İlk açıklamasında "Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur" dedi.

Ve ekledi:

"Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir!"

Bahçeli, dün kaldığı yerden devam etti.

Bu kez "Sözde Kürt sorunu" ifadesini kullandı.

Bahçeli, kuşkusuz CHP'yi ve Millet İttifakı'nı odağa koyuyor. Ancak Kürt sorununda demokratik çözümü savunan AK Partililer de Bahçeli'nin eleştirilerinden nasibini alıyor ve rahatsızlık duyuyor.

(...) Dün görüştüğüm üst düzey bir AK Partili, bu isimlerin başında geliyor.

Adı bende saklı olan yetkiliye göre Bahçeli, çıkışları ile AK Parti'yi kendisine mahkum ve mecbur ediyor. Erdoğan, ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin freniyle karşı karşıya kalıyor ve zarar görüyor.

AK Partili yetkili, şu görüşleri savunuyor:

"Bahçeli çıkışlarıyla AK Parti'yi kendine mecbur ve mahkum hale getiriyor. Geçmişte Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la ilgili benzer çıkışı olmuştu. AK Parti'nin yumuşak karnına yumruk atıp kendisine olan ihtiyacı arttırıyor. Kürt sorununa ilişkin çıkışlarını ve HDP'nin kapatılmasına ilişkin tavrını böyle değerlendiriyorum. AK Parti ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin frenleyici baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Böylece MHP, Cumhur İttifakı'nda varlığını koruyor. Bahçeli açısından doğru strateji ama AK Parti'ye zarar veriyor."

2023'te yapılacak genel seçimde şu iki aktörün belirleyici olacağını anlatıyor: Gençler ve Kürtler.

Şöyle devam ediyor:

"AK Parti'nin Kürtleri ve gençleri kapsayan kuşatıcı bir politikaya ihtiyacı var. Devlet Bey, bu alanı daraltıyor. AK Parti'nin hasasiyetlerini görerek, strateji izlemesinde fayda var. Cumhurbaşkanımızla biraraya gelip politikalarda mutabık kaldıktan sonra değerlendirme yapsa daha iyi, daha şık, daha nezaketli olur. Maalesef öyle bir süreç işlemiyor."

YAZININ TAMAMI

Gündem