Kulis: Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatı 'Erdoğan'ı desteklemeyecek

Kulis: Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatı  'Erdoğan'ı desteklemeyecek
Karar yazarı Elif Çakır, Cumhur İttifakında yer alan Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının kritik karar aldığını ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı desteklemeyeceğini söyledi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için cumhurbaşkanı adayları netleşirken Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Cumhur İttifakında yer alan Yeniden Refah Partisi'yle ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Çakır, ismini vermek istemeyen bir il Başkanıyla konuştuğunu belirterek, Fatih Erbakan'ın da bilgisi dahilinde 14 teşkilat liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy atmayacaklarının bilgisini verdiğini aktardı. Çakır, Bir Karar Ver programında özetle şunları söyledi:


''AK Parti'nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı'yla konuştum. İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. 'Bu ittifakı biz onaylamıyoruz' biz hiç bir zaman AK Parti'ye oy vermedik hele de Erdoğan'a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden 'kazan kazan' bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize 'logomuzla girelim' dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti'den yüzde 7 oy alıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem