Kültür Bakanı'ndan Hiranur Vakfı açıklaması: İnceleme başlatıldı

Kültür Bakanı'ndan Hiranur Vakfı açıklaması: İnceleme başlatıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Hiranur Vakfı'yla ilgili bir başmüfettiş görevlendirdiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çocuk istismarıyla gündemde olan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

ANKA'nın haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine’ ilişkin tartışma uzun süre devam etti.

Grup başkanvekilleri ile milletvekillerinin tepkileri üzerine konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu açıklamayı yaptı:

“Çok hassas ve korkunç bir konu. Bakan olmamın yanında küçük çocukları olan bir baba olarak, bu olayı şiddetle kınıyorum. Olayın sorumlularının tamamının örnek teşkil edecek şekilde en ağır cezaları almaları ortak arzumuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğun nitelikli cinsel istismarı iddiasıyla açılan davaya müdahil oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir başmüfettiş görevlendirdi ve görevine de başladı zaten. Öncelikle bu konuyla ilgili olmak üzere, vakıfla ilgili detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz.”

Çalışma Bakanı da tepki gösterdi

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de sırasından "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiçbirimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor" açıklaması yaptı.

Dünya