Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde RTÜK ve Tamer Karadağlı eleştirisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde RTÜK ve Tamer Karadağlı eleştirisi
Dün yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde RTÜK'ün verdiği kararlar ve oyuncu Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olması eleştirildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Görüşmeler sırasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bir sunum yaptı.

Ebubekir Şahin: 'RTÜK, ifade ve haber alma özgürlüklerini koruma kararıyla hareket ediyor'

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın aktardığına göre Şahin sunumunda, RTÜK'ün ifade ve haber alma özgürlüğünü koruduğunu belirtti ve "Ülkemizin medya alanındaki kamu otoritesi konumunda olan yayıncılık ortamındaki dezenformasyona ve manipülatif yayınlara izin vermemekle birlikte RTÜK, izleyici ve dinleyicilerin ifade ve haber alma özgürlüklerini koruma kararıyla hareket etmektedir" ifadelerin kullandı.

HEDEP: RTÜK suç işliyor

Şahin'in bu sözleri üzerine HEDEP'ten tepki geldi. RTÜK'ün mevcut uygulamalarını eleştiren Özen HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk Özen RTÜK'ün tümüyle partizanlaştığını vurguladı ve “Yetkisini kurumun tarihinde hiç görülmemiş biçimde agresiflikle, siyaset alanını dizayn etmek üzere kullanmaktadır. RTÜK, LGBTİ+ karşıtı nefret mitinglerine çağıran kamu spotlarının yayımlanmasına onay veriyor, suç işliyor” dedi.

Muş'tan Karadağlı savunması: 'Ciddi hayran kitlesi var'

Oyuncu Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne getirilmesini de eleştiren Özen, Karadağlı’nın iktidara yakın bir isim olduğu için atamanın liyakatsiz olduğunu kaydetti. Komisyon Başkanı Mehmet Muş ise Karadağlı'yı “İyi bir tiyatrocu, ciddi de bir hayran kitlesi var" diyerek savundu.

RTÜK muhalefete ceza kesiyor

2013-2022 arasındaki 10 yılda, RTÜK’ün verdiği 443 milyar 178 milyon 623 bin 54 TL’lik para cezasının çok önemli bölümü muhalif varsayılan kuruluşlarına yönelik. 2022’de Halk TV, Tele 1, KRT TV, FOX TV, Flash TV hakkındaki 54 kararda, 17 milyon 335 bin TL ceza kesilirken aynı yıl, “yandaş” denilen kanallara kesilen ceza ise sadece 1 milyon 674 bin TL.

(Kısa Dalga)

Gündem