Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Yılmaz Güney' anmasına AKP tepkisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Yılmaz Güney' anmasına AKP tepkisi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sanatçı Yılmaz Güney ile ilgili anmasına AKP'den tepki geldi. AKP'li Ali Özkaya "Yanlış" derken, TRT Yönetim Kurulu üyesi ve Sabah yazarı Hilal Kaplan da bakanlığa tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasının ‘Çirkin Kral’ lakaplı sanatçısı, oyuncu, yönetmen, senarist ve yazar Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümüyle nedeniyle Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Sinemamızın ‘Çirkin Kral’ lakaplı oyuncusu, senarist, yönetmen ve yazar Yılmaz Güney’i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz” denildi.


Bakanlığın bu paylaşımına ilk tepki AKP Afyonkarahisar Milletvekili ve ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya'dan geldi.  Özkaya, bakanlığın tweet'ini alıntılayarak "Yanlış" dedi.



AKP'li Özkaya'danh sonra da TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve Sabah yazarı Hilal Kaplan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sosyal medyadan tepki gösterdi. Kaplan, "Türkiye Cumhuriyeti hakimi Sefa Mutlu’yu katleden, eşinin başına bardak koyup ateş eden, hatta arabasıyla ezip öldürmeye teşebbüs eden bir caniyi saygı ile anmıyorum" ifadelerini kullandı.

Gündem