Kur atakları ikinci el otomobilde fiyatları yüzde 15 yükseltti

Kur atakları ikinci el otomobilde fiyatları yüzde 15 yükseltti
Dövizdeki rekor seviyeler sıfır araç fiyatlarını yükseltince ikinci elde de pazarlar hareketlendi. İkinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı.

Seçimlerin ardından dolar ve avroda tarihi seviyeler peş peşe görülürken, sıfır otomobil fiyatları yükseldi.

Sıfır otomobildeki artış, ikinci eldeki fiyatları da yükseltti. Her geçen gün fiyatların artığı ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki Rami Açık Oto Pazarı'nda son dönemde yaşanan döviz kuru hareketliliği, otomobil fiyatların yükselmesine yol açtı.

Pazarda araç satanlar ikinci el otomobilinin yatırım aracı olarak görüldüğünü ifade etti. Fiyatların bayramdan sonra daha fazla artacağı belirtildi.

Pazarda otomobil satan Reşat Melekoğlu, bayramdan sonra fiyatların yükselmeye devam edeceğini savunarak şunları söyledi: “Seçimden sonra fiyatlar yaklaşık yüzde 15 arttı. Zaten iki senedir fiyatlar artıyor. 15 yıllık bir esnaf olarak şunu söyleyebilirim... Fiyatlar durmayacak çünkü kur yükseldiği zaman otomatikman ikinci ele yansıyor. Sıfır otomobiller yükseldikçe ikinci el otomobiller de yükseliyor. Eskiden insan ev alabiliyordu, bugün ev alamayanlar otomatikman ikinci el otomobil alıyor."

Pazarda araç bakan Mecit Sözanlayan, yılbaşında 300 bin liraya satılan otomobillerin bugün 750 bin lira olduğunu kaydetti. (DHA)

Ekonomi