Kuran Kursu'nda cinsel istismarla gündeme gelen ilin müftüsü devlet töreniyle uğurlandı

Kuran Kursu'nda cinsel istismarla gündeme gelen ilin müftüsü devlet töreniyle uğurlandı
Erzurum Palandöken'de Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Kur'an Kursu'nda kalan 14 çocuk, cinsel istismar, işkence ve şiddete maruz kaldı. Ülke genelinde infial oluşturan olay sonrası tek kelime açıklama yapmayan Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Malatya Müftülüğü'ne tayin oldu. Müftüyü Erzurum'dan Malatya'ya vali ve il protokolü devlet töreni ile uğurladı.

Erzurum’da merkez Palandöken ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ‘Hacı Bahattin Evgi Yatılı Kur’an Kursu’nda yaşları 10 ila 12 arasında değişen 14 çocuğa cinsel istismar, şiddet ve işkencede bulunuldu.

Belletmen tutuklandı

Çocuklara cinsel istismarda bulunan belletmen Hakan A., tutuklandı, yargılandı ve 119 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Daha sonra çocukların kaldığı yurtta aynı zamanda işkenceye de maruz kaldıklarını anlatmaları üzerine belletmen ile Yurt Müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G.’nin de tutuklanmasına karar verildi.

Bir yıldır tek kelime konuşmadı

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ortaya çıkan ve Türkiye’de infial oluşturan, günlerce tartışılan konuyla ilgili birinci derecede sorumlu olan Erzurum İl Müftülüğü tek kelime açıklama yapmadı. Olayın yaşandığı Palandöken İlçe Müftüsü Abdulhalim Acar ise Mayıs ayında Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Müftü Acar, Erzurum’dan Ankara’ya plaket ile uğurlandı.

Mağdur çocuklar yaşadıklarını anlattı

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü duruşması önceki gün görülen davada daha önce duruşmaya katılamayan mağdur çocukların ifadeleri alındı.

Duruşmada çocuklar, daha önceki ifadelerinde olduğu gibi kafalarının duvardaki Atatürk posterlerine doğru çarpıldığını, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu ‘Haydar’ isimli sopalarla dövüldüklerini, ağır hakaretlere uğradıklarını, bu olayların her gün yaşandığını tekrarladı.

Devlet protokolüyle uğurlandı

Mağdur ifadelerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Yurt Müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Malatya Müftüsü olarak tayin edildi.

Müftü Yıldırım’ı, Malatya’ya Erzurum Valisi Okay Memiş ve il protokolü uğurladı. Erzurum Valiliği resmi sosyal medya sitelerinden Müftü Yıldırım’ın Malatya’ya tayin olmasını, “Malatya İl Müftüsü olarak atanan Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım için veda programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Valimiz Sn. Okay Memiş, Yıldırım’a Erzurum'da yaptığı hizmetler için teşekkür ederken, yeni görevinde başarı temennisinde bulundu” notu ile paylaştı.

eauia.jpg

Gündem