Kur’an yakma eylemlerinden sonra askıya alınmıştı: İsveç ve Finlandiya ile 3. toplantının tarihi belli oldu

Kur’an yakma eylemlerinden sonra askıya alınmıştı: İsveç ve Finlandiya ile 3. toplantının tarihi belli oldu
İsveç ve Finlandiya'nın NATO tekliflerinin ayrı ayrı değerlendirilebileceğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Finlandiya'nın sürecine daha olumlu yaklaştıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine dair toplantılara dair bilgi verdi.

Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"İsveç-Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda taahhütleri var. Bizim bu adımları görmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil. 3’lü muhtıranın unsurlarının uygulanıp uygulanmadığı gözden geçirilecek. İki toplantı yapıldı, üçüncü toplantıyı Kur'an yakma eyleminden sonra erteledik. 3’üncü toplantının Brüksel’de olmasında fayda var. 9 Mart’ta düzenlenecek. İsveç’in yükümlülüklerini yerine getirmediğini açıkça görsünler."

İsveç ve Finlandiya'nın NATO tekliflerinin ayrı ayrı değerlendirilebileceğini kaydeden Çavuşoğlu, Finlandiya'nın sürecine daha olumlu yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirildi. İkinci toplantısı ise 25 Kasım'da İsveç'in başkenti Stokholm'de yapıldı.

Stockholm’de gerçekleşen Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerinden sonra Türkiye, görüşmeleri askıya aldı. (Kısa Dalga)

Politika