Küresel Covid-19 aşısı araştırması: İstemeyenlerde Fransızlar, kararsızlarda Türkiye ilk sırada

Küresel Covid-19 aşısı araştırması: İstemeyenlerde Fransızlar, kararsızlarda Türkiye ilk sırada
NielsenIQ'nun 15 ülkede yaptığı araştırmaya göre Fransızlar, Ruslar ve ABD'liler arasında Covid-19 aşısı vurmak istemeyenlerin oranı diğer ülkelerden yüksek. Türkiye'de aşı yaptırırım diyenlerin oranı yüzde 24'de kaldı. Türkiye, yüzde 20 ile kararsızlar arasında ilk sırada yer aldı.

Araştırma şirketi NielsenIQ’nun küresel Covid-19 aşısından ilginç sonuçlar çıktı. Aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 ülkede yapılan araştırmaya göre Dünya’da insanların yüzde 36'sı aşıyı hemen yaptırmak istediğini, yüzde 41’i bekleyeceğini, yüzde 12'si aşıyı yaptırmayacağını, yüzde 11’i ise kararsız olduğunu söyledi. Türkiye, yüzde 20 kararsızla ilk sırada yer aldı.

Nielsen küresel araştırmanın Covid-19 aşıları ile ilgili yaptığı araştırma Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Meksika, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Tayland, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yürütüldü. 

Araştırmaya göre, aşı yaptırmak istemeyenler arasında yüzde 30 ile Fransızlar ilk sırada yer alırken ikinci sırada Ruslar  (yüzde 28) geldi. Üçüncü sırada yer alan ABD’lilerin ise yüzde 19’u aşı yaptırmak istemiyor. 

15 ülke arasında aşı yaptırmak konusunda en kararsız olan ülke ise Türkiye oldu. Türkiye’yi yüzde 19 ile Japonya ve yüzde 17 ile Güney Afrika izledi.

Türkiye’de aşıyı hemen yaptırmak isteyenlerin oranı yüzde 24 ile 15 ülke ortalaması olan yüzde 36’nın altında kaldı. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 47’si aşının sonuçlarını görmek için beklemek istediğini söylerken, aşı yaptırmam diyenlerin oranı yüzde 9, kararsızların oranı ise yüzde 20 oldu.

Sağlık