Küresel saç ekim pazarı 51.8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak

Küresel saç ekim pazarı 51.8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak
Data Bridge Market Research tarafından hazırlanan "Küresel Saç Ekimi Pazarı – Sektör Trendleri ve 2028 Tahmini” Raporu’na göre saç ekim sektörü 2028 yılında küresel çapta 51,8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak.

Küresel çapta iş ve finans dünyasının nabzını tutan Bloomberg, saç ekimine dair özel bir video haber dosyası hazırladı. Termal Sağlık ve Turizm Derneği’nin (TESTUD) konuya dair açıkladığı verilere göre, Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen gelir 2020’de yaklaşık 1,9 milyar iken, bu rakam yüzde 10,52 artışla 2021’de 2,1 milyara ulaştı.

Türk Sağlık Turizmi Derneği’nin açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin sağlık turizmi gelirleri 2021’de yüzde 10,52 artış kaydederek 2,1 milyar dolara ulaştı. Vites büyüten sağlık turizminde saç ekimi öne çıkarken, Türkiye’den bir klinik uluslararası yayıncıların radarına takıldı.

Data Bridge Market Research tarafından hazırlanan "Küresel Saç Ekimi Pazarı – Sektör Trendleri ve 2028 Tahmini” Raporu’na göre ise, 2028 yılında küresel çapta 51,8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı tahmin edilen saç ekim sektörü ise Türkiye’nin sağlık turizminden aldığı payda önemli bir yere sahip.

Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığına dikkat çeken ve yarım milyona yakın kişi tarafından izlenen videoda yer alan BlueMagic Group International Kurucusu Pasquale Minasi, "Londra merkezli şirketimizin İstanbul’daki kliniğinde bugüne kadar 21 bin saç ekimi ameliyatına imza attık" dedi. (DHA)

Ekonomi