Kürşat Ayvatoğlu kokain kullandığını itiraf etti, savcı tutuklama istedi

Kürşat Ayvatoğlu kokain kullandığını itiraf etti, savcı tutuklama istedi
Serbest bırakıldıktan sonra tekrar gözaltına alınan eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, ikinci ifadesinde “kokain kullandığını” itiraf etti. Savcı, Ayvatoğlu’yla birlikte altı kişiyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti.

Lüks aracında kokain kullandığı görüntülenen, savcılık sorgusunda “pudra şekeri” savunması yapan eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, “kokain kullandığını” itiraf etti. Savcı, Ayvatoğlu’nun arasında bulunduğu 6 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Gazeteci Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com'da aktardığına göre, serbest bırakıldıktan sonra önceki gün yeniden gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu’nun Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemeleri tamamlandı. Ayvatoğlu ile birlikte toplam 6 şüpheli akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne şevk edildi. Şüphelilerden üçünün Ayvatoğlu ile birlikte araçta bulunan kişiler olduğu, kalan ikisinin ise Ayvatoğlu’na kokaini temin eden şüpheliler olduğu öğrenildi.

Ayvatoğlu’nun ikinci kez gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadede, bu kez görüntülerdeki maddenin kokain olduğunu itiraf ettiği belirtildi. Ayvatoğlu’nun ifadesinde kendisine kokaini satan kişilerin de ismini verdiği kaydedildi. Bu iki şüpheli ifade üzerine gözaltına alındı.

Soruşturma savcısı, ifadeler sonrası, 6 şüpheliyi tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Ayvatoğlu’nun TCK’nın 188. maddesinin 3. Fıkrasında yer alan uyuşturucu ticareti ile suçlandığı, görüntüleri çeken kişinin ise uyuşturucu kullanmayı özendirmek ile suçlandığı belirtildi.

Gündem