Kurt Cobain'in Smells Like Teen Spirit'in videosunda çaldığı gitar satılacak

Kurt Cobain'in Smells Like Teen Spirit'in videosunda çaldığı gitar satılacak
Nirvana grubunun vokalisti Kurt Cobain'in, Smells Like Teen Spirit şarkısının klibinde çaldığı Fender marka ünlü gitar ilk kez müzayedeye çıkarılıyor.

Efsanevi rock grubu Nirvana'nın vokalisti Kurt Cobain'in, 1990'lı yılların simge şarkısı Smells Like Teen Spirit'in klibinde çaldığı ikonik mavi gitar ilk kez satışa çıkarılacak. Fender marka mavi gitarın, önümüzdeki ay ABD'de düzenlenecek müzayedede 800 bin dolara alıcı bulması bekleniyor.

Smells Like Teen Spirit şarkısının videosu YouTube'da 1.4 milyardan fazla defa izlenmişken, Julien’s isimli müzayede evinin yöneticisi Martin Nolan 1969 model Fender marka mavi gitarın rock dünyasının en ünlü enstrümanlarından biri olduğunu söyledi.

Nolan, "Bu, bir müzayedede satışa çıkarılan en ikonik gitarlardan biri. Cobain'in en çok sevdiği gitarlarından biri olan Mustang Fender" dedi.

Gitarın Kurt Cobain'in 1994'teki ölümünden bu yana ailesi ailesi tarafından muhafaza edildiğini anlatan Nolan, müzayedede orijinal kutusunun ve askısının da satılacağını, bu durumun koleksiyonerler için önemli olduğunu belirtti.

'Müzik İkonları' (Music Icons) adı verilecek olan müzayede, 20-22 Mayıs tarihleri arasında New York'ta internet üzerinden yapılacak. Satışa çıkarılacak en 'ünlü' parçan Cobain'in gitarı olacak. Nolan, gitar için 600 ila 800 bin dolar fiyat biçtiklerini söylerken "Bu çok muhafazakâr bir tahmin" iddiasında da bulundu.

Müzayede evinden yapılan açıklamada, elde edilen gelirin bir kısmının psikolojik destek veren bir yardım kuruluşuna bağışlanacağı belirtildi.

Müzayedede Kurt Cobain'in çizdiği bir Michael Jackson eskizi ve yine Cobain'e ait olan 1965 model Dodge Dart marka bir araba da satışa çıkarılacak. Eskizin 40 bin dolara, arabanın ise 400 ile 600 bin dolara alıcı bulması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat