Kürtçe şarkı söyleyen Leyla Güven ve 8 kişiye disiplin cezası

Kürtçe şarkı söyleyen Leyla Güven ve 8 kişiye disiplin cezası
Elazığ Cezaevi’nde aralarında Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Leyla Güven’in de bulunduğu 9 kadın tutuklu hakkında Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde aralarında DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in de bulunduğu tutsaklar hakkında, Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle iletişim ve görüş cezası verildi. 

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok Çiçek’in da bulunduğu 9 kadın tutsak hakkında 15 Ağustos günü Kürtçe şakı söyledikleri gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenilmişti.
 
Kürtçe için ‘anlaşılmayan bir dilde’ ifadesi
 
Jin News'ta yer alan habere göre, başlatılan soruşturma kapsamında haklarında hazırlanan tutanakta, kadın tutsakların söyledikleri Kürtçe şarkılar ve sözler “anlaşılmayan bir dilde sözlü halay çektikleri”, “anlaşılmayan dilde marş okudukları” şeklinde yazılmış, bu durum ise büyük tepkilere neden olmuştu.
 
İletişim ve görüş cezası
 
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile telefon görüşmesi yapan kızı Sabiha Temizkan dijital medya platformundaki hesabından tutsaklar hakkında görüş cezası verildiği bilgisini paylaştı. Sabiha’nın paylaşımı şu şekilde: “Annem Leyla Güven ile telefonda konuştum. Bu soruşturma sonucunda annemin de içinde olduğu bazı tutuklulara bir ay telefon iletişim cezası diğer tutuklulara da bir ay aile görüş cezası verilmiş. ‘Anlaşılmayan bir dilde şarkı söyleyerek halay çektikleri’ için.”

Gündem