Kurtulmuş: Atatürk Havalimanı'nda en az bir pist korunacak

Kurtulmuş: Atatürk Havalimanı'nda en az bir pist korunacak
AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı ile ilgili "Kesinlikle imara açılmayacak. Pistler kaldırılıyor algısı doğru değil" dedi.

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Pistler bir ihtimal kalabilir" dediği Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkılmasıyla ilgili, "Geri adım atması mümkün olmadığı bir noktadayız" ifadesini kullandı.

CNN Türk'te programa çıkan Kurtulmuş, "Türkiye'de anlamadan dinlemeden "istemezük" diyenler çıkıyor. Her projeye karşı çıkan bir grup var. Pistler korunarak acil durumda kullanılacak. Pistler kaldırılıyor algısı doğru değil. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak. Pistlerin en azından bir tanesi korunacak. Ümit ediyoruz ki gençlerin cıvıl cıvıl geldiği bir yer olacaktır" dedi.

FİNLANDİYE VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ: GÜVENLİK GARANTİSİ LAZIM

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin güvenlik endişesi göz ardı edilemez. İsveç'in terör örgütlerine desteği ortada. Türkiye müzakerelerde yeni bir yöntem izliyor. Güvenlik endişelerimiz açık bir şekilde değerlendirilmeli. Türkiye'nin güvenlik garantisi alması lazım. Geri adım atması mümkün olmadığı bir noktadayız. Terör saldırıları var, hayattan koparılmış insanlarımız var, büyük bir bedel ödemiş ülkeden, 40 bine yakın vatandaşının hayatını kaybettiği bir ülkeden bahsediyoruz."

'SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ OLUR MU?'

AKP'li Kurtulmuş, Suriyeliler, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ile ilişikler konusunda da şöyle konuştu:

"Bu insanlar pikniğe gitmek için gelmediler. Savaştan, katliamdan kaçtılar. Ayaklarındaki terlikle kaçmışlar. 500 bine yakın Suriyeli geri döndü. Güvenli bölgeler sağlandıkça geri dönecekler. Göçmen meselesi Avrupa için, üzülerek söylüyorum, ötekileşmenin, ırk karşıtlığının, faşist bakış açısının sonucudur. Biz Türkiye olarak böyle görmüyoruz. Göçmen meselesi başta insani bir sorundur."

"Suudi Arabistan, BAE, Mısır halklarıyla kardeşiz. ("Suriye ile normalleşme süreci olur mu?" sorusu üzerine) Çok zor ancak demokratik inşa süreci olmalı. Demokratik bir Suriye'nin inşası şarttır."

KAFTANCIOĞLU KARARI: SİYASİ YASAKLARIN HEPSİNE KARŞI OLDUK

"Mahkeme süreçleri siyasetle ilgili süreçler değildir, yargıda devam eden süreçlerdir. Bildiğim kadarıyla "dosyaların içeriğinde siyasi sözleri dolayısıyla ortaya çıkmış bir sonuç vardır. Mahkeme süreçleri devam ediyor. AK Parti olarak siyasi yasakların hepsine karşı olduk." (Kısa Dalga)

Politika