Kurtulmuş: İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermeyeceğiz

Kurtulmuş: İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermeyeceğiz
İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermeyeceklerini belirten AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Türkiye sözünün eri olan bir ülkedir. Türkiye boş laf söylemez, blöf yapmaz" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Danimarka'daki Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Partisinin Lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın İsveç'in başkenti Stokholm'de Kuran-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen bir programa katılan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İsveç'te ortaya konulanlar fevkalade hazindir. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir dinin kutsalına hakaret etmek, demokratik ifade özgürlüğü kapsamında değildir ve olmamalıdır. Kuran-ı Kerim'in yakılması, bu yangın bütün Avrupa'yı tutar, bu yangın bütün dünyayı sarar. Onun için akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Bu sadece sıradan, faşist, maalesef müptezel bir siyasetçi müsveddesinin yapmış olduğu bir eylem olarak görülemez.

"Bu adamlar, yabancı düşmanları, İslam düşmanları, Türkiye karşıtları... Biliyorlar ki Türkiye öyle bir noktaya geldi, 2 milyarlık İslam aleminin öncüsüdür ve dünyadaki milyarlarca mazlum milletlerin sözcüsü, öncüsü olan bir ülkedir. Bu gösterilerin arkasındaki esas siyasi motivasyonun bu olduğu aşikardır. Devam edecek Türkiye karşıtı bir kampanyanın parçası olarak görülüyor. Bunları hiçbir şekilde sineye çekmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum.

"Türkiye sözünün eridir"

"Bir taraftan NATO'ya girmek için Türkiye'nin kapısını çalacaksınız, bir taraftan Türkiye'yle üçlü mutabakatla evet biz bundan sonra teröre mani olacağız diye Türkiye'ye teminat vereceksiniz. Ondan sonra bu terör örgütlerine her türlü alanı açacağınız gibi, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na her türlü hakareti de bir şekilde kolaylaştıracak zemini oluşturacaksınız. Sonra da NATO'ya girme hayaliniz devam edecek. Kusura bakmayın, Türkiye sözünün eri olan bir ülkedir. Türkiye boş laf söylemez, blöf yapmaz. Söylediğimiz sözler asla siyaseten zemin kazanmak için yapılan sözler değil. Türkiye hiçbir şekilde terör örgütleriyle irtibatlı olan bu ülkelerin NATO'ya girmesine izin vermeyecek, bunun önünü açmayacaktır."

Erdoğan esnaf paketini açıklayacak

Kurtulmuş, konuşmasında esnafa verilen desteklerine de değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra esnafların beklentilerini dile getirecek açıklamalarda bulunacağını da söyledi. (DHA)

Gündem