‘Kuru Otlar Üstüne’, Nuri Bilge Ceylan sinemasının en iyi açılış yapan filmi oldu

‘Kuru Otlar Üstüne’, Nuri Bilge Ceylan sinemasının en iyi açılış yapan filmi oldu
'Kuru Otlar Üstüne’ ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Nuri Bilge Ceylan sinemasının en iyi açılış yapan filmi olarak kayda geçti.

Nuri Bilge Ceylan’ın 76’ncı Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Palmiye’ için yarışan ve başroldeki Merve Dizdar’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran ‘Kuru Otlar Üstüne’ 22 Eylül’de Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapmasının ardından 29 Eylül Cuma günü vizyona girdi.

'Kuru Otlar Üstüne’ ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Ceylan sinemasının en iyi açılış yapan filmi olarak kayda geçti. Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı’nın yer aldığı film, Erzurum’a bağlı ücra bir köydeki zorunlu hizmetinin son yılında umutla İstanbul’a atanmayı bekleyen resim öğretmeni Samet’e odaklanıyor.

Box Office Türkiye tarafından yayınlanan verilere göre film gişede ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlendi. Ceylan’ın bundan önce en iyi açılışı yapan filmi 47 binle ‘Ahlat Ağacı’ydı. İlk üç günde ‘Kış Uykusu’ 43 bin, ‘Üç Maymun’ 29 bin, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ 19 bin seyirciye ulaşmıştı. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat