Kutlu Adalı cinayeti soruşturmasında ifade veren Atilla Peker adli kontrolle şartıyla serbest bırakıldı

Kutlu Adalı cinayeti soruşturmasında ifade veren Atilla Peker adli kontrolle şartıyla serbest bırakıldı
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adali cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere adliyeye getirildi. Peker ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ifade vermek üzere Anadolu Adalet Sarayı'na geldi.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na avukatlarıyla gelen Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, soruşturmanın yürütüldüğü örgütlü suçlar soruşturma bürosuna çıktı. 

 Atilla Peker, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda yaklaşık 4 saat ifade verdi. Savcılıktaki işlemlerin ardından Peker, "Tasarlayarak öldürme" suçundan yurtdışına çıkış yasağı ve karakola giderek imza verme şeklinde adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Peker, Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, çektiği videoların 7'ncisinde 1996’da Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı hakkında iddialarda bulunmuştu. 

Peker'in kardeşi Atilla Peker müracaat savcılığına verdiği ve kamuoyuna imzasız nüshanın yansıdığı dilekçede, gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için eski MİT'çi Korkut Eken'le Kıbrıs'a gittiklerini söylemişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in gazeteci Kutlu Adalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesine ilişkin iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Sedat Peker ile Atilla Peker'in kendisine yönelik iddialarına ilişkin konuşan Korkut Eker, "Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'a, “Kıbrıs'ta çok büyük PKK faaliyetleri var. Teröristler burada cirit atıyor” falan demiş ve bu konuda yardım istemiş. Ben de o dönemde Emniyet'te Özel Harekat polislerini yetiştirmekle görevliyim. Mehmet Bey (Mehmet Ağar) da beni gönderdi. Her ihtimale karşı Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'le gittim" demişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti: "Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği 'Gazeteci Kutlu Adalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesi' olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine, dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır."

TIKLAYIN/ Atilla Peker’in Kutlu Adalı cinayetine ilişkin iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN/ Korkut Eken doğruladı: "Mehmet Ağar gönderdi, Atilla Peker'le Kıbrıs'a gittim

TIKLAYIN/ Atilla Peker'den Kutlu Adalı itirafları: "Korkut Eken 'Biz Kıbrıs işini hallettik' dedi"

Gündem