Kuytul: Polis teşkilatı Devlet Bahçeli’ye bağlı

Kuytul: Polis teşkilatı Devlet Bahçeli’ye bağlı
Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, Adana'da cemaat üyelerinin uğradığı polis şiddetinden bahsederken, emniyet teşkilatını MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yönettiğini iddia etti. Kuytul, cemaatlerin menfaatlerini kaybetmemek için zulümlere sessiz kaldığını söyledi.

Adana'da 20 Mart’ta yürüyüş yapmak isteyen Furkan Vakfı destekçilerine sert müdahale eden polis, yüzlerce kişiyi darp etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayları “Oradaki arkadaşların biraz daha kontrollü olması gerekirdi” derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise polise destek vermişti.

Medyascope'a konuşan Furkan Vakfı önderi Alparslan Kuytul, “Devlet Bahçeli çıkıp savunmak zorunda kaldı polisleri. O polislere herkes tükürdü. Lanet okudu onlara insanlar. Gitti onların alnından öptü. Bu açıkça, ‘Talimatı ben verdim’ demek gibi bir şey. Zaten oldu bitti, herkes biliyor. Polis teşkilatı Devlet Bahçeli’ye bağlı" dedi.

'YEDİĞİMİZ COPLAR FEDA OLSUN'

Kuytul, şöyle devam etti:." Bu feci olayın sonucunda güzel sonuçlar ortaya çıkarsa, Soylu görevden alınırsa, bu müdürler görevden alınırsa, Türkiye polis devleti olmaktan çıkarılırsa, AKP-MHP ittifakı biterse bu yediğimiz coplar, yediğimiz gazlar feda olsun.”

Alparslan Kuytul, iktidarla yaşadıkları gerginlikleri ise, diğer cemaatlerin aksine, hükümetin yanlışlarını eleştirebiliyor olmalarına bağlıyor:

“Cemaatler gündemi takip etmek istemiyor, konuşmak istemiyor. Çünkü gündeme dair konuştuğunuz zaman devletle ya da hükümetle karşı karşıya geliyorsunuz. Zalime ‘zalim’ demiyorlar, zulme ‘zulüm’ demiyorlar. İtiraz etmiyorlar, sessiz kalıyorlar. ‘Biz siyasete karışmayız’ diyorlar. Ama partilerden milletvekili bile çıkartıyorsunuz. Oy da veriyorsunuz. Siz karışmamanız gereken siyasete karışıyorsunuz, karışmanız gereken siyasete karışmıyorsunuz. Çünkü birtakım menfaatlerinden olacaklar. O menfaatlerden olmamak için susuyorlar.” (Kısa Dalga)

Gündem