Kuzey Kıbrıs Meclisi’nde CTP’den de Erdoğan boykotu

Kuzey Kıbrıs Meclisi’nde CTP’den de Erdoğan boykotu
Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi de 20 Temmuz'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşacağı Meclis oturumuna katılmama karar aldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Cumhuriyeti Meclisi’nde yapması planlanan konuşmaya katılmama kararı aldı.

CTP Parti Meclisi karar için dün saat 20.00’de Hidden Garden'da toplandı ve 6 saat süren toplantı sonrasında kararını verdi.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın Yeni Düzen gazetesine yaptığı açıklamada bugün gün içinde yazılı gerekçeli kararı açıklayacaklarını söyledi.

TDP de katılmayacak

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ise önceki akşam Parti Meclis’inde Erdoğan’ın katılacağı Meclis oturumuna katılmayacağı yönünde karar almıştı.

TDP’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Özellikle son yıllarda diyalog kurma fırsatı verilmeden; karşılıklı saygıya dayalı eşitler düzeyinde bir ilişki yerine, buyuran-biat eden bir anlayışın hakim kılınmak istenmesi; Kıbrıs Türk halkının iradesine, özgür ve özgün kimliğine yapılan müdahaleler başta olmak üzere, iddia edildiği gibi eşit egemen devlet yerine alt yönetim algısını güçlendirecek adımların atılması tespitinden hareketle ve son günlerde yurttaşlarımızın sebepsizce Türkiye'ye alınmamasının kaçınılmaz sonucu olarak, TDP 20 Temmuz günü gerçekleştirilecek Meclis oturumuna katılmama kararı aldı.”

Kuzey Kıbrıs Meclisi

50 sandalyeli Kuzey Kıbrıs parlamentosunda koalisyon hükümetini oluşturan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 20, Demokrat Parti’nin (3), Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 2 sandalyesi bulunuyor.

Muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 12, Halkın Partisi’nin (HP) 6 ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 3 sandalyesi var.

Meclis’te 3 bağımsız milletvekili ve bir boş sandalye yer alıyor.

Gündem