Kuzey Kore: Koronavirüs güneyden gönderilen yabancı cisimlerden yayıldı

Kuzey Kore: Koronavirüs güneyden gönderilen yabancı cisimlerden yayıldı
Covid vakalarının arttığı Kuzey Kore'de devlet medyası, koronavirüsün ülkeye Güney Kore sınırından gönderilen 'yabancı cisimler' yoluyla yayıldığını savundu.

İlk Covid-19 vakalarını pandeminin başlamasından yaklaşık iki yıl sonra açıklayan Kuzey Kore'de devlet medyası, virüsün ülkeye Güney Kore sınırındaki "yabancı cisimlere dokunan kişilere" bulaşarak girdiğini öne sürdü. Haberde, halkın "Güney'den uçarak gelen ve sınırı geçen yabancı cisimlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı" belirtildi.

Düşman kardeşler Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki sınırdaki, güneydeki aktivistlerin kuzeye balonlarla çeşitli broşürler gönderdiği biliniyor. Kuzey Kore devlet medyasındaki haberde de, açıkça ifade edilmese de bu balonların hedef alındığı düşünülüyor.

Haberde, ülkede ilk Covid vakalarının kaynağıyla ilgili yapılan resmi araştırmada, 18 yaşındaki bir asker ile beş yaşında bir çocuğun nisan ayının başında "Güney Kore sınırındaki yabancı cisimlere dokunduğu", bu iki kişinin enfekte olduğu ve diğer vakaların da daha sonra onların yakın çevresinden yayıldığı savunuldu.

Güney Kore yönetimi ise iddiayı reddederek koronavirüsün sınırı bu şekilde geçip bütün ülkeye yayılmasının olasılık dışı olduğunu belirtti. (Kısa Dalga)

Dünya