Kuzey Kore'de Covid'e karşı çay ve tuzlu su önerisi

Kuzey Kore'de Covid'e karşı çay ve tuzlu su önerisi
Koronavirüs salgınının yayıldığı Kuzey Kore'de, devlet medyası tuzlu su, zencefil çayı ve hanımeli çayı gibi geleneksel tedavi yöntemlerini önerdi.

Nüfusun neredeyse tamamının aşılanmadığı ve antiviral ilaçlara erişim olmayan Kuzey Kore'de koronavirüs salgını yayılıyor. Ancak küresel aşılama programı Covax'ın tekliflerini reddeden ve pandemiye karşı 2020 başında sınırlarını kapatmakla yetinen ülkede, Covid'e karşı 'geleneksel' yöntemler öneriliyor.

'Covid' veya 'koronavirüs' sözcüklerini kullanmayıp 'yüksek ateş' ifadesini tercih eden devlet medyası, hastalığı ağır geçirmeyenlere zencefil ve hanımeli çayı gibi bitkisel çaylar önerdi.

Devlet televizyonu KCNA, tuzlu suyla gargara yapan bir çiftle bir söyleşi de yayınladı. Haberde, "Antiseptik solüsyonu üretmek için Pyongyang kentine acilen binlerce ton tuz gönderildi" ifadeleri yer alırken, hastalanan kişilere iburofen gibi ağrı kesiciler ile amoxicillin gibi antibiyotikler de önerildi.

Dünyanın en kapalı rejimlerinden biri olan Kuzey Kore, ilk Covid vakalarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Birleşmiş Milletler, 25 milyonluk nüfusunun neredeyse tamamı aşısız olan ülkede salgının yıkıcı sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya