Kuzey Kore'nin propaganda şarkısı TikTok'ta viral oldu

Kuzey Kore'nin propaganda şarkısı TikTok'ta viral oldu
Kuzey Kore'nin iki hafta önce rejim propagandası için yaptığı pop şarkısı TikTok'ta viral oldu. Şarkının sözlerinde "Hadi büyük lider Kim Jong Un'un şarkısını söyleyelim/ Dost Baba’mız Kim Jong Un'la övünelim" deniyor.

Kuzey Kore'nin iki hafta önce rejim propagandası için yaptığı pop şarkısı “Can Baba” (Friendly Father) isimli şarkı Z kuşağı kullanıcıları arasında viral oldu. Şarkıyı melodisi yüzünden paylaşanların çoğu, sözlerinde balistik füze fırlatmakla böbürlenen bir liderin övüldüğünden haberdar değil. Şarkının sözleri şöyle: "Hadi büyük lider Kim Jong Un'un şarkısını söyleyelim/ Dost Baba’mız Kim Jong Un'la övünelim." TikTok kullanıcıları şarkının harika bir melodisi olduğunu savunuyor. Şarkıyı Taylor Swift albümü ile karşılaştıranların yanında, bir hayran şarkının Grammy ödülü alması gerektiğini dahi söylüyor.

BBC Türkçe'deki habere göre Kore Üniversitesi'nden Kuzey Kore uzmanı olan Peter Moody, şarkıyı ünlü İsveçli dörtlünün hitleri ile karşılaştırıyor ve “Daha akılda kalıcı bir melodi olamaz. Sanki her yerinde ABBA yazıyor ” diyor.

Kuzey Kore'nin müzik tarihini araştıran Cambridge Üniversitesi akademisyeni Alexandra Leonzini, zamanlamanın karışık olmaması, melodilerin basit ve ulaşılabilir olması gerektiğini vurguluyor. Leonzini, “Mesele ulusu ortak bir amaç için motive etmek, çok yavaş ve romantik bir şarkı olmamalı” diyor. (Kısa Dalga)

Dünya