KYK çilesi devam ediyor: Gaziantep'te bir KYK yurdunda asansör öğrenciler içindeyken düştü

KYK çilesi devam ediyor: Gaziantep'te bir KYK yurdunda asansör öğrenciler içindeyken düştü
Gaziantep'te bir haftadır arızalı olduğu belirtilen KYK yurdundaki asansör7 öğrenci içindeyken bulunduğu kattan eksi 1. kata düştü. Konuya dair paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Özel, "Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz KYK yurtlarında geniş çaplı bir araştırma başlatılmak ve bir daha benzer kazaların yaşanmasının önüne geçilmek zorunda. Bu, en öncelikli konularımızdan biri olmalı" dedi.

Gaziantep Abdülkadir Güllüoğlu KYK Yurdu B Blok'ta öğrencilerin kullandığı asansör dördüncü kattan önce zemin kata, sonra da -1'inci kata düştü. Asansördeki 7 öğrenciden birinin çenesinin kilitlendiği, bir öğrencinin de baygınlık geçirdiğini ifade eden öğrenciler olay sonrası yaşananları protesto ettiler.

'Katil KYK'

"Susma sustukça sıra, sana gelecek", "Katil KYK" sloganları atan öğrenciler daha sonra yurt yönetimiyle görüştüler.

Özgür Özel'den açıklama: 'Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KYK yurtlarında yaşanan asansör kazalarına ilişkin açıklama yaptı. Özel’in bu akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Aydın'da Zeren Ertaş'ın yaşamını yitirmesine neden olan asansör kazasının bir benzeri akşam saatlerinde Gaziantep Abdülkadir Güllüoğlu KYK yurdunda yaşandı. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamış olması... Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz KYK yurtlarında geniş çaplı bir araştırma başlatılmak ve bir daha benzer kazaların yaşanmasının önüne geçilmek zorunda. Bu, en öncelikli konularımızdan biri olmalı.” (Kısa Dalga)

Gündem