Lale Orta'dan Erden Timur'un 'Ali Koç'a görüntü gönderdi' iddiasına yanıt: Ben o odaya her hafta girdim

Lale Orta'dan Erden Timur'un 'Ali Koç'a görüntü gönderdi' iddiasına yanıt: Ben o odaya her hafta girdim
Lale Orta, Erden Timur'un, "Ali Koç'a VAR görüntüsünü gönderdi" iddiasına yanıt verdi. Orta, "Kesinlikle ne sayın Ali Koç'a, ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmemiştir. Tamamen asılsız bir haberdir" dedi.

Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un geçen gün A Spor'da yaptığı açıklamalarla ilgili Hürriyet'e konuştu.

Orta, Timur'un, "Lale Orta'nın 3 Şubat sabahı VAR odasını yaptığı ziyaret incelensin. Lale Orta, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçından sonra VAR odasından çektiği görüntüyü Ali Koç'a gönderdi" sözlerine, "Kesinlikle ne sayın Ali Koç'a, ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmemiştir. Tamamen asılsız bir haberdir" karşılığını verdi.

"O odaya her hafta girdim"

"Hocam, bu görüntüleri vermedim dediniz. İddia VAR odasına girip görüntü aldığınız yönünde. Odaya girdiniz mi" sorusu üzerine Orta, "MHK Başkanı'nın girmeyeceği VAR odası olabilir mi? MHK Başkanı'nın görevi nedir? Ben o odaya her hafta girdim. Hakem performanslarının değerlendirilmesi için girdim. İnsanın kendi evine girmesi kadar doğal değil mi, MHK Başkanı'nın VAR odasına girmesi" diye konuştu.

Görüntü aldı iddiası

Orta, "Odadan görüntü aldığınız iddiası..." sözleri sonrası, "Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım. VAR odasına görüntüler, yayıncı kuruluştan geliyor zaten. İçeriden üretilen bir görüntü yok ki. Hakemlerin maç esnasındaki konuşmalarıdır gizli kalması gereken. Görüntü dışarı çıkarıldı ifadesi yanlıştır" dedi.

Timur ne demişti?

Erden Timur, katıldığı canlı yayında, şunları söylemişti:

“Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Ali Koç'a göndermesi… Bunun kaydı var. Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023'te gerçekleşiyor. Lale Orta'nın MHK Başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. Orta, 3 Şubat sabah Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan'ın attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Gençerler'e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor. Lale Orta'nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta, ‘Bu pozisyonu Ali Koç'a gönderdim' demiş mi? Koray Gençerler 1,5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nereden bileceğiz. TFF bunu incelesin.” (Kısa Dalga)

Gündem