Latif Şimşek'i canlı yayında darp eden Cemal Enginyurt ve koruması hakkında soruşturma

Latif Şimşek'i canlı yayında darp eden Cemal Enginyurt ve koruması hakkında soruşturma
Katıldığı televizyon programında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasının saldırısına uğrayan Latif Şimşek şikayetçi oldu.

Gazeteci Latif Şimşek, TV100'de katıldığı canlı yayında kendisini darbettiği gerekçesiyle Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt dün akşam katıldığı televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi Latif Şimşek’e fiziki saldırıda bulundu.

Latif Şimşek Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat verdi.

Öte yandan Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğini bildirdi.

kisa.jpeg

Cemal Enginyurt ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yaptığı saldırının arkasında durarak şu mesajı attı:

"Alışmışlar korkutmaya, tehdit, baskıyla susturmaya, parayla, maaşla satın almaya, gazeteci, siyasetçi tokatlamaya, trollere saldırtmaya, PKK'lı, FETÖ'cü diye suçlamaya, sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacağız. Laik ve demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız." (DHA/Kısa Dalga)

Gündem