Lavrov 'Karadeniz'de gıda koridoru'nu görüşmek üzere Türkiye'ye geliyor

Lavrov 'Karadeniz'de gıda koridoru'nu görüşmek üzere Türkiye'ye geliyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un Ukrayna'daki savaş nedeniyle tırmanan gıda krizini görüşmek üzere Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Buna göre, temaslarda Karadeniz'de gıda ihracatı için koridor açılması ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un Karedeniz'de buğday ihracatını da kapsayan bir güvenlik koridorunun açılması konusunu görüşmek üzere 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği hakkında da konuştu. "Temaslarımızda niye karşı olduğumuzu açıklıyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Terörle mücadelemize destek taahhüdünde bulunmalılar" diye konuştu.

Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Bu iki ülke neden üye olmak istiyor? Güvenlik endişeleri var anlıyoruz. Müttefik Türkiye'nin güvenlik endişelerini görmezden gelmek olmaz. Türkiye’nin pozisyonu değişmez yazılı belgeleri verdik, taahhüdümüzü verdik. Yazılı verdik, yazılı istiyoruz. Kanunlarında düzenleme yapılması gerektiğini kendileri söylüyor. Paçavra ile gösteri serbestse o zaman kanunları değiştireceksiniz."

FRANSA VE ALMANYA'NIN BÜYÜKELÇİLERİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçilerinin PKK'nin bu ülkelerde düzenlediği gösteriler gerekçesiyle Bakanlığa çağrıldığını da Dışişleri Bakanı, "İki ülkenin büyükelçileri çağrıldı ve nota verildi" dedi.

'YUNANİSTAN, ADALARIN STATÜSÜNÜ BOZMUŞTUR'

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın bazı adalarda silahlanması hakkında da "Yunanistan, adaların statüsünü bozmuştur, dolayısıyla Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik tartışması başlar" dedi. Çavuşoğlu, Yunan siyasetçiler için de "Her gün Türkiye'ye 5-10 kez saldırmazlarsa kendi halklarını tatmin edemeyeceklerini düşünüyorlar" diye konuştu.

Gündem