Lavrov: Nükleer savaş riski gerçek, bu tehlike hafife alınmamalı

Lavrov: Nükleer savaş riski gerçek, bu tehlike hafife alınmamalı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şu an nükleer savaş riskinin yüksek olduğunu söyledi. Moskova'nın bu ihtimali ortadan kaldırmaktan yana olduğunu ancak 'birçoklarının bu riski yapay olarak artırmak istediğini' belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta nükleer silahlara başvurabileceği yönündeki Batı kaynaklı iddialar gündemdeki yerini korurken, Moskova'dan "Nükleer savaş riski gerçektir, riskler yapay olarak artırılmamalı" açıklaması geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer savaş riskini azaltmak istediklerini söyledi.

Lavrov, nükleer ihtilaf riskinin şu an çok yüksek olduğunu ve Rusya'nın bu tehdidi saf dışı bırakmaktan yana olduğunu belirtti. Bir televizyon programında konuşan Lavrov, “Bu bizim her şeyi temellendirdiğimiz ilkesel pozisyonumuz. Ona dayanarak hareket ediyoruz. Ve şimdi sizin de saygın siyaset bilimcilere atıfta bulunarak söylediğiniz gibi, riskler hatırı sayılır seviyede. Bu riskleri yapay olarak artırmayı istemem, ki birçokları bunu istiyor. Tehlike ciddi, gerçek ve biz bunu hafife almamalıyız” dedi. (Kısa Dalga)

Dünya