Lavrov: Suriye'de yeni askeri eylemler kabul edilemez

Lavrov: Suriye'de yeni askeri eylemler kabul edilemez
Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ı Moskova'da ağırlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine planladığı harekât hakkında konuştu: "Suriye'de yeni askeri eylemler kabul edilemez."

Ankara-Şam hattında temas iddialarının ortaya atıldığı ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir harekâttan söz ettiği bir dönemde, Rusya'dan yeni bir operasyona bir itiraz daha geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye'de yeni askeri eylemler kabul edilemez" dedi.

Reuters ajansının aktardığına göre Lavrov, Moskova'da ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'la ortak basın toplantısında, "Rusya ile Suriye'nin herhangi bir yeni bir askeri eylemi engellemek için Türkiye ile müzakere etmeyi umduğunu" söyledi.

'ANLAŞMA, DİPLOMATİK KANALLAR ÜZERİNDEN SAĞLANMALI'

Lavrov, "Önemli olan, yeni askeri faaliyetlere izin verilmemesi, daha önce Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bulunan siyasi ilkeler temelinde diplomatik kanallar üzerinden anlaşma sağlanması" dedi. Sputnik'in aktardığına göre Lavrov, Moskova'nın Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerde oynadığı arabulucu rolün sorulması üzerine, "Rusya'nın Türkiye-Suriye ilişkilerinin normale dönmesi için yıllardır, Astana formatının kurulduğu andan beri çalışma yürüttüğünü" ifade etti.

sergey-lavrov-faysal-mikdad.jpg

HAVA SALDIRILARI NEDENİYLE İSRAİL'İ KINADI

Lavrov, ortak basın toplantısında Suriye'ye hava saldırısı düzenleyen İsrail'i de kınadıklarını belirtti.

MİKDAD: İÇİŞLERİMİZE DIŞ MÜDAHALEYİ REDDEDİYORUZ

Mikdad ise Suriye-Rusya ilişkilerinin stratejik olduğunu ve iki ülke halklarının en iyi ilişkileri kurma arzusunun hayata geçtiğini belirtti. Suriye Dışişleri Bakanı, "Rusya’nın Batılı ülkelerin desteklediği terörizme karşı savaşında Suriye’ye verdiği desteği takdir ediyoruz” dedi.

"İki dost ülkemizin ekonomik ilişkiler düzeyi ve Ortadoğu’nun içinde bulunduğu koşullar konusundaki tutumları hakkında derinlemesine bir görüşme gerçekleştirdik ve Suriye’nin içişlerine herhangi bir dış müdahaleyi reddediyoruz" diyen Mikdad, "İçindeki krizin de siyasi olarak çözülmesi zorunluluğunu vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD'Yİ SUÇLADI

Suriye devlet ajansı SANA'nın aktardığına göre Mikdad, Suriye’de terörü destekleyenin, altyapıyı ve ekonomiyi tahrip edenin, petrolünü ve servetini yağmalamaya devam edenin ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ni ihlal ederek zorlayıcı ekonomik önlemleri uygulayanın ABD olduğunu belirtti. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf Suriye devlet ajansı SANA'dan alınmıştır.

Dünya