Levent Göktaş tutuklandı

Levent Göktaş tutuklandı
Necip Hablemitoğlu cinayeti kapsamında Türkiye’ye iade edilen Levent Göktaş gece yarısından sonra tutuklandı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Necip Hablemitoğlu cinayeti davasının sanıklarından Levent Göktaş, Bulgaristan’dan iade edilmesinin ardından tutuklandı.

Bulgaristan’ın iadesine karar verdiği Göktaş gece saatlerinde Türkiye’ye getirildi. Göktaş önce İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi ek hizmet binasına götürülen Göktaş’a burada, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nin okundu. Göktaş, hakkındaki tutuklama amaçlı yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklandı.

Türkiye’de ‘kaçmış”, Bulgaristan’da yakalanmıştı

Levent Göktaş hakkında, 18 Aralık 2002’de suikasta kurban giden Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi davası kapsamında “tasarlayarak insan öldürmek” ve “örgüt kurmak” suçlarından dava açılmıştı.

Türkiye’deki arama çalışmaları sırasında polisin arama yaptığı site içinden ‘kaçmayı’ başaran Göktaş daha sonra Antalya’ya gitmişti. Göktaş’ın Antalya’da da MOBESE sisteminde görüntü kayıtları tespit edilmiş ama yakalanması mümkün olmamıştı. Antalya’dan da önce İstanbul’a, oradan da Bulgaristan’a giden Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Bulgar emniyet güçleri Göktaş’ı bu kararın ardından kısa süre sonra yakalamıştı.

Gündem