'Yakalanamayışına’ Levent Göktaş kendi de şaşırmış: Ben her gün Kıraça Holding’de olurum, orada niye aramadılar

'Yakalanamayışına’ Levent Göktaş kendi de şaşırmış: Ben her gün Kıraça Holding’de olurum, orada niye aramadılar
Hablemitoğlu cinayetinden sorumlu tutulan Levent Göktaş’ın filmleri aratmayacak bir kaçış öyküsü olduğu ortaya çıktı. Kaçış öyküsünü anlatan Ali Gök ifadesinde, Göktaş’ın polisleri kastederek, “Ben her gün Kıraç Holding’de oluyorum oraya neden gelmediler” diyerek şaşkınlığını dile getirdiğini anlattı. Göktaş’ın kızının oturduğu Sarıyer’deki sitede polislerin araması sırasında nasıl yakalanamadığı ve yurtdışına nasıl çıktığı soruları da cevapsız kaldı.

ERSAN ATAR

Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesinden sorumlu tutulan Levent Göktaş’ın firarının filmleri aratmayacak öyküsü ortaya çıktı. Ancak Bulgaristan’da yakalanan Göktaş’ın, kızının yaşadığı siteden nasıl çıktığı ve yurtdışına nasıl kaçtığı belirsizliğini korudu. Göktaş’ın, Sarıyer’den çıktıktan sonra bir restoranda önce bıyıklarını kestiği, sonra da Antalya’da havuzlu villa kiralattığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Göktaş’ın nasıl kaçtığına ilişkin dikkat çekici ifadeler ve bilgiler yer aldı.

İddianamedeki "yakalanamadı" itirafı

İddianamede, Göktaş hakkında Hablemitoğlu Cinayeti şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır’ın ifadelerindeki bilgilerin ardından önce 14 Şubat 2022’de yurtdışına çıkış yasağı konulduğu, soruşturma aşamasında verilen karar doğrultusunda gözaltına alınmaya çalışıldığı, 8 Haziran 2022’de de yakalanmaya çalışıldığı bilgisi yer aldı. Göktaş’ın arandığını öğrendiği 8 Haziran günü için iddianamede şöyle denildi:

“8 Haziran 2022 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca göz altına alınmak istenen şüpheli Mustafa Levent GÖKTAŞ, bu kapsamda MERNİS adresi olarak beyan etmiş olduğu, Ankara ilindeki avukatlık ofisine ve bulanabileceği değerlendirilen İstanbul ilindeki kızının ikametgah adresine ilişkin arama kararları alınmış ise de, şüpheli, söz konusu MERNİS adresinde olmadığı, kızının İstanbul ili Sarıyer ilçesindeki adresinde aynı site içerisinde başka bir dairede kalıyor olması nedeniyle yakalanması mümkün olmamıştır.”

Savcılık da görüntülerden izlemiş!

İddianamede, Levent Göktaş’ın, kızının yaşadığı siteden polis arama yaparken nasıl çıktığı da ayrıntıları kamuoyuna da yansıyan görüntülerden aktarıldı. Savcılık, Göktaş’ın siteden nasıl çıktığını görüntülere dayanarak şöyle anlattı:

“Şüpheliye ulaşılamaması nedeniyle aynı gün hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve İstanbul ilinde aranması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve ilgili kolluğa talimatlar yazılmıştır. Aynı zamanda şüphelinin Sarıyer ilçesinde belirlenen adresinin güvenlik kamera görüntülerine el konularak soruşturma dosyamıza getirtilmiştir. Söz konusu görüntülerin incelenmesinde şüphelinin kızının adresinin olduğu site içerisinde başka bir daireden aramanın yapıldığı zamanda çıkarak asansör ile otoparka inip aracı ile uzaklaştığı görülmüştür. Söz konusu aracının mobese görüntüleri, şüphelinin gidebileceği yerler, tüm imkanlar kullanılarak araştırılmış, kendisine yardım ettiği belirlenen avukat Kenan Erdoğmuş, Ömer Yiğit ve Ali Gök isimli kişiler vasıtası ile kiralık bir araç ile tanınmamak için bıyıklarını keserek 08 Haziran 2022 tarihinde Antalya iline gitmiş olduğu tespit edilmiştir.”

İstanbul'a dönüş: Bir taksi eskortluk yapmış

Göktaş’ın, 15 Haziran’da da Antalya’da aranmaya başlandığı, İstanbul’dan Antalya’ya giderken kendisine yardım ettiği belirtilen Ali Gök’ün Antalya’daki kayınvalidesinin evinde kaldığının tespit edildiği, ancak burada yapılan aramadan önce de o evden çıktığı belirtilen iddianamede, Göktaş’ın Antalya’da da arandığını fark edince İstanbul’a geri döndüğü kaydedildi. İddianamedeki bilgiye göre Göktaş’ın İstanbul’a dönüşü de şöyle oldu:

“Şüpheli Mustafa Levent GÖKTAŞ için Antalya ilinde yapılan araştırmada sırt çantalı halde şehir içinde sokaklarda gezdiğine dair MOBESE kamera görüntülerine ulaşılmış, Antalya Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırmada şüphelinin, önde gözcülük yapmak için bir, arkada kendisi olacak şekilde iki taksi kiralayarak 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00 sıralarında Antalya ilinden İstanbul iline doğru yola çıkmış olduğu tespit edilmiştir.”

"En son Kıraça Holdin'e gitti, bir daha kendisine ulaşılamadı"

İddianamede, Levent Göktaş’ın İstanbul’a döndükten sonra Cemal Dayıoğlu ile görüştüğü, sonra İSPARK’ın otoparkında otomobil içinde bir gece kaldığı ve ardından bir daha kendisinden haber alınamdığı, İnan Kıraç'a ait Kıraç’a Holding’e gittiği şu ifadelerle aktarıldı:

“Yapılan araştırmada en son bulunduğu İSPARK'a ait adresten 17 Haziran 2022 tarihinde saat 06:00 sıralarında bir taksi ile çıkmış olduğu tespit edilmiş, söz konusu taksi şoförünün belirlenmesi üzerine, alınan ifadesinden şüpheliyi 17 Haziran 2022 tarihinde saat 06:00 sıralarında Kıraça Holding isimli iş yerine bırakmış olduğunun anlaşılması üzerine 18 Haziran 2022 tarihinde adı geçen Şirkette arama yaptırılmış ancak şüpheliye burada da ulaşılamamıştır. Söz konusu Şirketin güvelik kameralarına el konulması istenmiş ancak herhangi bir güvenlik kamerasının olmadığı İstanbul Emniyetince Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmiştir. Şüpheliye, son gittiği bu adresten sonra bir daha ulaşılamamıştır.”

Kendisi de şaşmış bu işe: Niye holdinge gelmediler Kenan?

Ankara Başsavcılığı’nın iddianamesinde, Levent Göktaş’a firar ederken yardım ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Eskişehir Spor Kulübü’nden Ali Gök’ün ifadesine yer verildi. Levent Göktaş’ın İstanbul’dan Antalya’ya kaçtığı 8 Haziran gününü anlatan Gök’ün ifadesi, Levent Göktaş’ın ‘yakalanamayışını’ kendisinin de şaşırdığını gösterdi. İfadesinde, Levent Göktaş ile Kıraça Holding’de tanıştıklarını, kendisine forma hediye ettiklerini belirten Ali Gök sunları anlattı:

“Kenan Erdoğmuş’a ait siyah renkli Audi A6 marka araç ile Ünlüer Gurme isimli iş yerine gittik. Benim aracım Kıraça Holding’in önünde kaldı, Ünlüer Gurme isimli iş yerinin üst katına çıktık. Orada Levent Göktaş tek başına oturuyordu. Bizde yanına geçip oturduk. Kenan Erdoğmuş, Levent Göktaş’a; ‘Abi bu iş neden böyle oldu’ diye sordu. Levent Göktaş da ‘Bende anlam veremedim. Bir tane delinin ifadesi doğrultusunda böyle bir durum ile karşı karşıya geldim. 4 günlük gözaltı kararım çıkmış, beni saat 08:30 da Kıraç Holding de iken kızım aradı baba benim eve polisler gelmiş kocamı ararmısın hayır mı baba dedi. Polisler kızımın evine gelip kapıyı çaldıklarında damadım kapıya çıkıp polisler Levent Göktaş burda mı diye soruyor, o da burda değil demiş. Polisler de en son ne zaman gördünüz diye sormuşlar. Benim damatta 3-4 gün önce gördüm demiş. Polisler de bilginiz olsun hakkında 4 günlük gözaltı karan var bilginiz olsun diyerek evden ayrılmışlar. Ben her gün 07:45-08.00 arasında Kıraç Holdingde oluyorum oraya neden gelmediler Kenan’ dedi.”

Ali Gök, Ünlüler Gurme’deki firar hazırlıklarını anlatırken Lenvet Göktaş ile Kenan Erdoğmuş’un konuştuklarını belirttikten sonra sonrasını aktarırken şunları söyledi:

“Levent GÖKTAŞ ellerini bıyıklarına götürerek ‘bıyıklarımı keseyim mi’ diye sordu. Masa da bulunanlar kesmesini söyleyince garsonlara para vererek jilet aldırdı ve bıyıklarını kesti. Bıyıklarını kesip tekrar masaya geldikten sonra Levent Göktaş isimli şahıs herkese hitaben ‘Yurtdışına mı gideyim, İstanbul'da mı kalayım, Ankara’ya mı gideyim, Antalya’ya mı gideyim yoksa Balıkesir Gönen’e mi gideyim?’ diye sordu.”

Antalya'da 6 aylığına 15 bin 300 Euro'ya villa

Kendisinin de o gün Antalya’ya döneceğini orada bulunanlara söylediğini ifade eden Ali Gök ifadesinde, Levent Göktaş’a bu aşamadan sonra Antalya’da havuzlu villa aramaya başladıklarını kaydetti. Gök, İstanbul’dan hareket edişlerini ve Antalya yolculuklarını özetle şöyle anlattı:

“Levent Göktaş bana Antalya' dan havuzlu bir villa bulup bulamayacağımı söyledi. Ben de bulabileceğimi söyledim. Yerimden kalktım ve havuzlu villa bulabilmek İçin Antalya’ dan tanıdığım şahısları aradım. Sonra yanlarına geldiğimde Kenan Erdoğmuş, Levent Göktaş’a , ‘abi burada durmayın gelen giden olur Antalya’ ya doğru yola çıkın’ dedi… Levent Göktaş arka koltukta oturuyordu. Bizde araca bindik ve Antalya’ ya doğru saat 14:30-15:00 sıralarında yola çıktık. Yolda Levent Göktaş yanında bulunan tuşlu bir telefonu parça parça yola attı. Kendi telefonunu da yola çıkmadan önce Kenan Erdoğmuş’a vermişti. Yolda Levent Göktaş bana villa işini sordu. Bende kendisine bir kaç villanın fotoğrafını gösterdim. Aralarından birini beğendi. Beğendiği villanın bir kaç gün sonra kiralanabileceğini söyledim.”

Levent Göktaş’ın villa kiralanıncaya kadar kendisinde kaldığını anlatan Ali Gök villayı kendi adına kiraladığını, Levent Göktaş’ın bu sırada bir ev daha kiralamasını istediğini anlattı. Göktaş’ın kendisine villanın 6 aylık kirası karşılığı 15 bin 300 Euro (o dönemde 280 bin TL) belirten Gök ifadesinde, villanın kiralanma işlemleri devam ettiği için Levent Göktaş’ın kendi evinde kaldığını ancak misafirleri geleceği için Göktaş’ı, kayınvalidesinin evine götürdüğünü ertesi gün de polislerin eve geldiğini anlattı. Emniyet’te Göktaş’ın kayınvalidesinin evinde kaldığını söylediğini anlatan Gök, “Polisler ile kayınvalidemin evine geldiğimizde Levent Göktaş’ın evden ayrıldığını öğrendim” dedi.

İddianamede, Levent Göktaş’ın Bulgaristan’a nasıl geçtiği belirtilmedi, sadece iade sürecinin devam ettiğine ilişkin bilgiler vermekle yetinildi.

Gündem