Levent Gültekin: Erdoğan, Alevilerle barışmak istiyorsa Berkin Elvan'ın annesinden özür dileyecek

Levent Gültekin: Erdoğan, Alevilerle barışmak istiyorsa Berkin Elvan'ın annesinden özür dileyecek
Levent Gültekin, Erdoğan'ın "Elvan'dan özür dilemesi gerektiğini, Gezi'de öldürülen 7 alevi gencin katillerinin yargılanmasını ve mülakat ile elenen alevi bürokratların haklarını" vermesiyle Aleviler ile barışabileceğini söyledi.

Gazeteci Murat Sabuncu ve Levent Gültekin, Halk TV'de ekranlara gelen İki Yorum programında gündemi yorumladı.

Levent Gültekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kurulacağını ve bu başkanlığın tüm cemevlerinin yönetimini yürüteceği açıklamasını yorumladı.

"ÖZÜR DİLEMELİ"

Gültekin, "Aleviler ile barışmak istiyorsa" Erdoğan'ın ilk olarak Gezi'de katledilen Berkin Elvan'ın annesinden özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Gültekin, "13 yaşında çocuğunu kaybetmiş bir anneyi miting meydanlarında yuhalattı" dedi.

Gültekin, "Elvan'dan özür dilemesi gerektiğini, Gezi'de öldürülen 7 alevi gencin katillerinin yargılanmasını ve mülakat ile elenen alevi bürokratların haklarını" vermesiyle Erdoğan'ın aleviler ile barışabileceğini söyledi.

Gültekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tayyip Erdoğan eğer bu ülkede Aleviler ile barışmak istiyorsa bana göre yapması gereken temel şeylerden biri önce Berkin Elvan'ın annesinden özür dileyecek. Benim hayatımdaki en utanç duyduğum fotoğraflardan biridir. 13 yaşında çocuğunu kaybetmiş bir anneyi miting meydanlarında yuhalattı, gözümüzün önünde. Ben hayatımda dindarlığımdan, Müslümanlığımdan utandığım başka bir fotoğraf hatırlamıyorum. İki; Gezi'de sadece alevi çocukları öldürüldü. 7 tane Alevi çocuk öldürüldü. Hiçbirinin katili doğru düzgün yargılanmıyor. Bu ülkede eğer gerçekten Alevilerin birinci sınıf vatandaş hissetmesini istiyorsa orayı çözmesi gerekiyor. Niye 7 tane Alevi çocuk öldürüldü Gezi'de. Üç, gerçekten Alevilere el uzatmak istiyorsa bu ülkede tüm toplum kesimleri kendini birinci sınıf hissetmesini istiyorsa mülakat sistemiyle bu ülkenin evlatlarını ayrımcılıktan uzak tutmalı. Biz alevi bürokratları, Ermeni bürokratları, farklı inançtan, farklı mezhepten farklı kimlikten insanları bu ülkenin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü olarak görmek istiyorum."

Politika