İYİ Partili Bozkurt, Akşener'in, Yavaş ve İmamoğlu sözlerini eleştirerek istifa etti

İYİ Partili Bozkurt, Akşener'in, Yavaş ve İmamoğlu sözlerini eleştirerek istifa etti
İYİ Parti Niğde Kurumsal Politikalar Başkanı Leyla Bozkurt partisinden istifa etti. Bozkurt, istifa açıklamasında Akşener'i "Kuruluş değerlerini kaybeden, tutarsız davranışlar sergileyen, öve öve seçtirdiği büyükşehir belediye başkanlarını 31 Mart Yerel Seçimi'nde eleştirilerinin odağına koyarak büyük gaflar yapan" diye eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından istifa depremleriyle sarsılan ve yeni kadroları ile seçime giren İYİ Parti bu seçimde 3,5 oy alarak büyük bir oy kaybı yaşadı.

Parti kan kaybetmeye devam ediyor.

İYİ Parti Niğde Kurumsal Politikalar Başkanı Leyla Bozkurt, yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

"Akşener sayesinde oy oranımız bugün yüzde 3.5'lara düştü"

Bozkurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bundan tam 8 yıl önce ülkemizin kötü gidişatının önüne geçmek, gelecek nesillerimizin geleceğini ipotek altına alan tek adam rejimini yıkmak, Atatürk düşmanı AK Parti zihniyetini yok etmek, Atatürk'ü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet var etmek için aktif siyasete başlamam zorunluluğu hasıl oldu. Bunları yapmaya hiçbir siyasi liderin ve partinin gücünün yetmediği bir ortamda sağcısıyla solcusuyla bir olup İYİ Parti'yi bir alternatif parti olarak kurduk.

Ancak yola çıktığı insanları yolda bulduklarına değişen, kuruluş değerlerini kaybeden, tutarsız davranışlar sergileyen, öve öve seçtirdiği büyükşehir belediye başkanlarını 31 Mart Yerel Seçimi'nde eleştirilerinin odağına koyarak büyük gaflar yapan Genel Başkanımız Meral Akşener sayesinde yüzde 17'leri gören oy oranımız bugün yüzde 3.5'lara düştü. Verdiğimiz insan üstü mücadele hiç olmuştur ama Türk milleti kendi ittifakını kendisi yapmış, Meral Hanım'a gereken cevabı vermiştir." (Kısa Dalga)

Gündem