LGBTİ+ karşıtı eyleme gazeteci sendikasının logosu izinsiz eklendi

LGBTİ+ karşıtı eyleme gazeteci sendikasının logosu izinsiz eklendi
Gaziantep'te düzenlenmesi planlanan etkinliğe katılacaklar arasında gösterilen Türkiye Gazeteciler Sendikası, haberleri olmadan afişe logolarının eklendiğini kaydetti.

'Gaziantep Gönüllü Kuruluşları' adıyla bir araya gelen çok sayıda dernek ve vakıf, kentte 13 Kasım'da LGTBİ+ karşıtı 'Gaziantep Büyük Aile Yürüyüşü' düzenleyecek.

Yürüyüş öncesi yayınlanan afişte çok sayda sendika, dernek ve vakfın logosu bulunurken, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) da logosunun afişte yer aldığı görüldü.

tgs-lgbti-afis1.jpg

Kaos GL'den Yıldız Tar'a konuşan TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, durumu Kadın ve LGBTİ+ Komisyonlarının sekretaryasındaki üyeleri sayesinde fark ettiklerini belirtti.

Tuna, logolarının izinsiz olarak nefret mitingi afişinde kullanılmasına ilişkin şunları söyledi: “Biz bu durumu sabah kadın ve LGBTİ+ komisyonu sekretaryasındaki arkadaşlar sayesinde fark ettik. Kan beynime sıçradı tabii. Hemen genel merkezi ve tüm yöneticileri haberdar ettik. Yapılan kesinlikle bilgimiz ve desteğimiz dışında. Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan, toplumsal cinsiyet eğitimleri veren, ILO 190'ı toplu iş sözleşmelerine dahil eden ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil. Logomuzun söz konusu duyurulardan çıkarılması için de hemen harekete geçtik.” (Kısa Dalga)

Gündem