Liderler Kemal Kılıçdaroğlu'nu tarif edecek

Liderler Kemal Kılıçdaroğlu'nu tarif edecek
Altı muhalefet liderinin 24 Nisan'da yapacağı toplantıda cumhurbaşkanı değil ama nitelikleri tarif edilecek. Başkent kulislerinde tarif edilecek niteliklerin Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstereceğine dair bir fikir birliği var.

Demokrat Parti Genel Balkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde 24 Nisan günü yapılacak 6’lı masa toplantısında cumhurbaşkanı adayının kim olduğu değil ama 'nitelikleri' belirlenecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Karar TV’de katıldığı programda soruları yanıtlarken, cumhurbaşkanı adayının niteliklerini kamuoyuna açıklayacaklarını belirtirken geçmişte, nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini de şu sözlerle anlatmıştı:

"Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşması doğru değil. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı. Cumhurbaşkanı adayı ahlaklı olmalı.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise cumhurbaşkanı adayı için “Biz cumhurbaşkanlığına yeni bir Sayın Erdoğan seçmeyeceğiz. Yani Almanya, Finlandiya cumhurbaşkanı gibi adını bile bilmediğiniz derleyici toparlayıcı, bu ülkede herkesin cumhurbaşkanı olacak bir kişiyi aday göstereceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Liderlerin 24 Nisan buluşmasından sonra açıklanacak 'cumhurbaşkanı adayı nitelikleri' kimi tarif edecek? Ankara kulislerinde bu sorunun yanıtını aradık. Niteliklerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tarif edeceği konusunda Ankara'da fikir birliği var.

NİTELİK TALEBİ KARAMOLLAOĞLU'NA YANIT MI?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “seçim kanunundaki değişikliği aşmak için 3’üncü bir ittifak kurulabilir, bu ‘ittifak içinde ittifak’ şeklinde olabilir” açıklamasından sonra da DP, HÜDAPAR VE BBP’yi ziyaret etmesi CHP kurmaylarını harekete geçirdi.

Bir kaynağım durumu değerlendirirken, “Temel Karamollaoğlu çok tecrübeli bir siyasetçi. Milletvekili seçimi için taleplerini 3’üncü ittifak söylemiyle medya üzerinden iletti. Kemal Bey bu hamleye yine aynı mecrada ‘kapımız açık’ yanıtını vererek, cumhurbaşkanı adayının niteliği üzerinden kendisini tarif ettirerek adaylığını garantiye almak istiyor” yorumunu yaptı. Karar gazetesi ve televizyonunun Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yakınlığını da hatırlatalım.

Özel Haber