'Lige devam ediyor muyuz,...' Fenerbahçe'den Galatasaray'a gönderme, Galatasaray'dan yanıt ve Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çağrı

'Lige devam ediyor muyuz,...' Fenerbahçe'den Galatasaray'a gönderme, Galatasaray'dan yanıt ve Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çağrı
Fenerbahçe Kulübü, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Galatasaray Kulübüne göndermelerde bulunarak, “Lige devam ediyor muyuz, etmiyor muyuz?” sorusunu yöneltti.

Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından, “2022-2023 Süper Lig Sezonu 26 haftalık özeti” başlığıyla yaptığı paylaşımlarda, Süper Lig’de sezon içinde yaşanan olaylara ilişkin Galatasaray cephesinden yapılan bazı açıklamaların yanı sıra yaşanan bazı olaylar ve tartışmalara yer verilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Fenerbahçe Kulübü olarak Türk futbolunun geleceği adına endişe ediyor, sezonun sorusunu soruyor, son kararınızı merak ediyoruz: Lige devam ediyor muyuz etmiyor muyuz?"

Fenerbahçe'den yapılan paylaşımlar:

2022-23 SÜPER LİG SEZONU 26 HAFTALIK ÖZETİ

19 Ekim 2022: “MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz Fenerbahçe kongre üyesi. Kendisinin görevden alınmasını istiyoruz!” ⁉️

20 Ekim 2022: “Bu kurguyu yapanın başına yıkarız. Her hafta GS TV'den takımların uğradığı haksızlıkları yayınlayacağız.” ????????

23 Ekim 2022: “Bu ligi bitirtmeyiz!”????

29 Aralık 2022: Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçı vesilesiyle “Ofsaytımsı” tanımının Türk futbol literatürüne dahil edilmesi!????????????

20 Ocak 2023: “Biz PFDK Başkanı'nın cübbesini giyip adaletli kararlar almasını beklerken
o sırtında Fenerbahçe formasıyla kararlar almaya devam ediyor.”????????????

21 Ocak 2023: “Biz PFDK'nın adaleti sağlaması gereken bir kurum olduğunu dile getirdik.
Bazı kulüpler üstüne alınmış bunu."????????????

21 Ocak 2023: “Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanı kimliğini kullanarak TFF ile birebir görüşmeler yapıyor…”????

2022-23 SEZONU GÜNCELLEMESİ:

2 Şubat 2023: Milyonların önünde, “göz göre göre” Adana Demir Spor maçında, Fenerbahçe Futbol Takımını lig yarışından koparmak için yapılan hamle!

11 Mart 2023: Bir pozisyonun, değil kırmızı kart faul dahi olmadığını gösteren görüntünün saklanıp “manipülasyon” odaklı bir “görüntümsünün” kamuoyuna Bein Sports-Trio programı vesilesiyle servis edilmesi.????????????????
(Net tanımla: Lig yarışının ‘görüntü açıları’ seviyesinde dizayn edilmesi)

16 Mart 2023: Güdümlü yazan, çizen, konuşan “sözde medya mensupları” ve gayriresmi ağızların
devreye sokulması, algının başlatılması.????????????♀️????

17 Mart 2023: Rakip Takım Teknik Direktörünün çok masumane(?!) bir mesajla konuyu legalize etmesi: "Lale Orta hakkında çıkan haberler umarım doğru değildir. Tek söyleyebileceğim şey bu."????????????

Rakip Takım Başkanının “MHK Başkanı iddialarıyla ilgili inanmadım, böyle bir şey olamaz, bu tevatürdür, mümkün değil.” açıklamasıyla aynı manipülasyonun ‘yönetim seviyesinde’ gündeme taşınması!

Dip not: 17 Mart 2023: Rakip oyuncuya saldıran Fernando Muslera’nın yaptığının sarı kart ile “geçiştirilmesi”????????

Ve bilmediğimiz, kamuoyuna yansımayan, kapalı kapılar arkasında organize edilen kim bilir daha nice olaylar, algılar!

18 Mart 2023: MHK açıklamasıyla “gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu olduğu gerçeğinin birkez daha, en net şekilde yaşanması!”????????

19 Mart 2023: Milyonların önünde, “göz göre göre” Corendon Alanyaspor maçında Fenerbahçe Futbol Takımını lig yarışından koparmak için yapılan hamle!

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ OLARAK
TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ ADINA ENDİŞE EDİYOR,
SEZONUN SORUSUNU SORUYOR,
SON KARARINIZI MERAK EDİYORUZ:
“LİGE DEVAM EDİYOR MUYUZ ETMİYOR MUYUZ?????”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten açıklamalar

Son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek basın toplantısı düzenledi. Sert açıklamalarda bulunan Özbek MHK Başkanı Lale Orta'yı eleştirerek "Kimse aklımızla alay etmesin" ifadelerini kullandı.

Son günlerde olan gelişmeler yüzünden bu açıklamayı yapıyoruz. Kasımpaşa maçına olanlarla ilgili başlamak istiyorum. Zaniolo'ya yapılan hareket, sonrasında yapılan açıklamalar bütün bir sezona ışık tutmaktadır. Lale Orta görev tanımım dışına çıkarak hakem kamuoyuna baskı yapmıştır. Bunu yaptığı açıklamalardan da Ne yazık ki TFF yönetim kurulundan kimse açıklama yapmamıştır. Buradan TFF yönetimi ile Lale Orta'nın aynı fikirde olduğunu anlıyoruz.

"Lale Orta'nın müdahale ettiği programdaki bir arkadaşımız istifa etmiş. Lale Orta 'EYT yüzünden' dedi. Birinin aklıyla alay etmek istediğiniz zaman bu tip örnekler verirsiniz"

Bir kişi hem savcı hem de hakim olamaz. Sayın MHK Başkanı hem savcılığa hem de hakimliğe soyunmuştur. Bunu kabul etmiyoruz. Kimse bizim aklımızla alay etmeye kalkmasın. 'Tuz koktu' demiştik. Hâlâ da bu durum devam ediyor.

"TFF neden susuyor?"

"TFF neden susuyor? Niçin ve kimden çekiniyorsunuz? Bütün bir sezona ışık tutacak bir olayda herkes susuyor. Sayın Lale Orta, TFF'nin sözcülüğünü yapıyor ve olaylara açıklama yapmak zorunda kalıyor. Sayın Başkan, yönetim kurulu, neden çekiniyorsunuz?"

"Rakip takım taraftarı hakemi f.bahçe maçına verdiler"

"TFF, bizi hakemlerin bir algoritma ile atandığına ikna etmeye çalıştılar. Rakibimizin maçındaki hakemin, Galatasaray'ı sevmediği ve rakip takım taraftarı olduğunu ortadayken, bu hakemi şampiyonluğu ilgilendiren maçta rakip takımın maçına veriyorsunuz! Bunu algoritmaya yazarken unuttunuz mu?" Rashica'ya yapılan hareket Konya'da penaltı değil ama Alanya'da penaltı!

"Sürekli mağdur edebiyatı yapıyorlar"

Maçı sahada kazanacağını söyleyen bir kulüp, neden devre arasında açıklama yapıyor? Daha önünüzde 45 dakika var. Amaç belli! Kendi lehlerine yapılan hataların üstünü kapamak. Sürekli mağdur edebiyatı yapıyorlar. Aslında her şey planlı. Geçen sene ligi 13. bitiren takımın bu sene bu performansı göstereceğini tahmin edemiyorlardı.

"Adaleti size rağmen getireceğiz"

"Yıllardır devam eden başarısızlıklarınızı kapatmak için insanları kandırmaktan vazgeçin. Kendi taraftarınızı kandırmak için uğraşmaktan vazgeçin. Ne yaparsanız yapın, biz kazanacağız ve sahada kazanacağız. Adaleti, size ve sinsi oyunlarınıza rağmen getireceğiz. Utancı gidenin kalbi ölür. Artık sizi hiçbir şeyin utandırmayacağını biliyorum. Şimdi çekilin karanlık köşelerinize, biz Türk futboluna aydınlığı size rağmen getireceğiz."

Ali Koç'tan Dursun Özbek'e üçüncü kez canlı yayın çağrısı

Bu açıklamalar sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e çağrıda bulundu.

Sarı-lacivertlilerin twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Ali Koç "Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Dursun Aydın Özbek'e aynı çağrıyı 3.kez tekrarlıyorum: Cesaretiniz varsa tüm bu algı, manipülasyon ve attığınız iftiralarınızı konuşmak için sizi istediğiniz mecrada hiç vakit kaybetmeden yüz yüze canlı yayına davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Koç açıklamasını "Bu vesileyle kendinizi daha iyi ifade edeceğinizi düşünüyorum." sözleriyle tamamladı.

(Kısa Dalga)

Spor